* * * 2024 * * * 255 років від дня народження Івана Котляревського* * * 2024 * * * М210 років від дня народження Тараса Шевченка * * * 2024 * * * 150 років від дня народження Августина Волошина, президента Карпатської України * * * 2024 * * * 100 років від дня народження Павла Загребельного * * * 2024 * * * 450 років із часу видання першої друкованої книги в Україні «Апостола» * * * 2024 * * * 100 років з дня написання першого українського науково-фантастичного роману «Сонячна машина» Володимира Винниченка* * * 2024 ***За рішенням ЮНЕСКО Рік кінорежисера Сергія Параджанова * * * 2024 * * * Книжкова столиця світу 2024 року — французьке місто Страсбург* * *

четвер, 12 вересня 2013 р.

Під димним небом України



22 вересня - День партизанської слави



Світлій пам'яті партизанів Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 рр. присвячена виставка "Під димним небом України"















Україна в другій світовій війні: погляд з ХХІ ст.: історичні нариси /Лисенко О., Стецкевич В., Айсвельд А. та ін. - у 2-х кн. - 
Кн. 1. - К.: Наукова думка, 2011. - 732 с.
У виданні висвітлюється широко коло питань одного з найбильш драматичних періодів історії України - періоду Другої світової та Великої Вітчизняної воєн.
На основі критичного аналізу вже опублікованих матеріалів і нових масивів джерел, більшисть з яких вперше вводиться до наукового обігу, подається сучасне бачення мобілізаційних і режимних заходів радянського керівнитва, стратегічних і фронтових операцій на території України, політики німецької окупаційної  влади, повсякденного життя цивільного населення в умовах нацистського режиму, боротьби партизанів та підпільників у тилу нацистських окупантів.



Патриляк І.К., Боровик М.А.  Україна в роки Другої світової війни: спрба нового концептуального погляду. - Ніжин : Видавець Лисенко М . - М ., 2010. - 590 с.
У книзі розглянуто найбільш суперечливі сторінки історії України періоду Другої світової війни, бойовим діям і причинам поразки Червоної армії в битві за Україну в 1941 р., окупаційному режиму нацистів та їхніх союзників в Україні, українському визвольному рухові, діяльності радянського підпілля і партизанів, взаєминам більшовицької влади і українського суспільства в роки війни.







Чайковський А. С. Невідома війна: (Партизанський  рух в Україні 1941 - 1944 рр. мовою документів, очима історика.).- К.: Україна, 1994. - 255 с.
Ця книга доктора історичних наук А. С. Чайковського присвячена рухові Опору на окупованій фашистами території України в роки Великої Вітчизняної війни. Побудована на документальних матеріалах та архівних джерелах, вона висвітлює широкий аспект проблем "малої війни", а також роль і місце партизанського руху в разгромі загарбників. 











Немає коментарів:

Дописати коментар

Надеемся на комментарии