* * * 2024 * * * 255 років від дня народження Івана Котляревського* * * 2024 * * * М210 років від дня народження Тараса Шевченка * * * 2024 * * * 150 років від дня народження Августина Волошина, президента Карпатської України * * * 2024 * * * 100 років від дня народження Павла Загребельного * * * 2024 * * * 450 років із часу видання першої друкованої книги в Україні «Апостола» * * * 2024 * * * 100 років з дня написання першого українського науково-фантастичного роману «Сонячна машина» Володимира Винниченка* * * 2024 ***За рішенням ЮНЕСКО Рік кінорежисера Сергія Параджанова * * * 2024 * * * Книжкова столиця світу 2024 року — французьке місто Страсбург* * *

вівторок, 26 серпня 2014 р.

Павло Загребельний - кращий письменник сучасної української літератури : до 90-річчя від дня народження

У всі віки людина
прагнула перетворювати
світ і шукати істину, і
справжня література намагалася
це показати...
П. Загребельний

Загребельний Павло Архипович -  прозаїк, журналіст -  народився 25 серпня 1924 року на Полтавщині в с. Солошиному Кобеляцького району. Учасник Великої Вітчизняної війни. Закінчив філологічний факультет Дніпропетровського університету (1951). Працював у дніпропетровській обласній газеті, в журналі "Вітчизна". В 1961-1963 рр. редагував газету "Літературна Україна". З 1964 р. - секретар правління Спілки письменників України. В 1979-1986 рр. очолював Спілку письменників України.
 За роман "Розгін" удостоєний Державної премії СРСР (1980); за романи "Первоміст" і "Смерть у Києві" - Державної премії УРСР ім. Т. Г. Шевченка (1974).
У 2004 році удостоєний звання Герой України.










" Книги П. Загребельного - це думи й роздуми про народ від давнини до сучасності..."
Василь Фащенко

Цитати з творів Павла Загребельного ТУТ

Твори письменника



Загребельний П.А. Ангельська плоть: Пригодницька повість. – К.: Укр. письменник, 1993. 125 с.
Відомий письменник П. Загребельний останнім часом активно працює в детективному жанрі. Він запропонував видавництву три пригодницькі повісті, головним героєм яких виступає молода, вродлива жінка, слідчий київської прокуратури Оксана Винокур.
Повість «Ангельська плоть» – захоплююча оповідь про те, як було виявлено дорогоцінні історичні реліквії і як вони раптово зникли. Складними й небезпечними були пошуки, і врешті викрито групу злочинців, які намагалися вивезти національні цінності за кордон, використовуючи високі зв'язки у керівних і наукових сферах.

Загребельний П.А. Безслідний Лукас: роман / ілюстрації І.І. Яхіна; худож.-оформлювач Д.В. Панченко. – Харків: Фоліо 2003. – 398 с.
Лукаса ще в школі прозвали Безслідним за його неперевершене вміння чаклувати з м’ячем на баскетбольному майданчику. І студентом Стенфорда він став тому, що такий гравець потрібен був університетській лізі. Але після важкої травми, переживши клінічну смерть, Лукас круто змінив своє життя, мовби глянув на світ іншими очима. Його захопила, на перший погляд, божевільна ідея підвищення розумового потенціалу людства, він навіть опублікував на цю тему реферат. Та ті, хто зацікавилися теорією Лукаса, були далекі від його гуманістичної ідеї і переслідували зовсім інші цілі. Їм потрібен був Лукас цілком – його мозок, навіть життя, але він ще раз довів: його не можна ні купити, ні полонити, бо він насправді безслідний.

Загребельний П.А. Брухт: роман; Гола душа: повість / худож.-оформлювач I.В. Осипов. – Харків: Фоліо, 2002. – 399 с.
Молодий учений Совинський, розум якого бунтував проти прагматизму та технократії XX століття, з легкістю погоджується провернути аферу в Німеччині, допомогти інститутському товаришу реалізувати «наліво» радянську військову техніку. А потім, піднесений мільйонами своєї коханки над колишніми колегами та друзями, він стає прес-секретарем в концерні «Куч-метал», що займається фінансовими махінаціями з продажу металобрухту за кордон. Дуже вигідна справа, особливо, якщо «брухт» – ексклюзивний: спецметали, спецсталі, спецсплави. Шалені гроші, розкішне та сите життя. Ні, щастя не було серед брухту та сміття, він і себе вже почуває брухтом... 

Загребельний П. Гола душа: повість (Сповідь перед диктофоном). – К.: Преса України, 1992. – 160 с.
Нова книга відомого українського письменника — це, як зазначає сам автор, повість абсурду. Інакше не можна назвати те, що діялося останніми десятиліттями в Україні. Безглуздя, що владарювало в нашому житті, породило цілу касту бездушних і обмежених, але агресивних і жадібних людей, які допалися до влади і мало не при­звели країну до катастрофи.





Загребельный П. День для грядущого: роман. – М.: Мол. гвардія, 1966. – 347 с.
Дмитрий Фомич потрогал пальцем брови. День начинался скверно.
Академик не любил заседаний, а предстоящий день обещал быть чуть ли не сплошным заседанием…







Загребельний П.А. Диво: роман / худож.-оформлювач I.В. Осипов. Харків: Фоліо, 2001. 638 с.
«Диво» – роман про Київську Русь доби Ярослава Мудрого, за часів якого сталося об’єднання земель руських та було зведено славнозвісний Софійський собор у Києві. Життєві шляхи героїв – зодчого Сивоока та князя Ярослава – перехрестилися на майдані, де підіймався величний та дивовижний храм. Софія Київська з’єднала долі талановитого майстра і мудрого правителя. Дві людські драми розгортаються перед нами на сторінках роману. Сивоок, для якого будівництво храму стає головною справою життя, трагічно гине і його ховають під плитами собору. Ярослав Мудрий вінчається в Софії на кесаря землі Руської. Але і він дійшов цього ціною великих душевних втрат, зрікшись заради влади єдиного в своєму житті справжнього кохання.

Загребельний П.  Добрий диявол: роман. – К.: Дніпро, 1967. – 181 с.
Роман «Добрий диявол» прочитується як сьогоденна притча. В його основу покладено справжній випадок, який стався на Азовському морі з грецьким торговельним судном, врятованим під час шторму радянським прикордонником. Твір гаптований цікавими новелами, які складають мовби мозаїку творення характеру радянського юнака Яковенка, насичений напруженими сценами зіткнень Яковенка з грецькою командою, сповнений драматизму в описах гинучого судна.




Загребельний П.А. Дума про невмирущого: повісті / ілюстрації Є.В. Вдовиченка; худож.-оформлювач Д.В. Панченко. – Харків: Фоліо, 2003. – 398 с.
Повість «Дума про невмирущого» розповідає про трагічну долю українського юнака, яка стала символом гідності й непереможності людського духу.
В шістнадцять років він добровольцем пішов на фронт. Він мріяв бути вченим, а став солдатом, зустрівся віч-на-віч з війною і не відступив, мужньо бився з фашистами, захищаючи рідну землю, батька й матір, свою кохану. Тяжкопораненим він потрапив у полон, та й там, у нелюдських умовах концтаборів, не припинив боротьби, вмирав, повертався до життя і знову вмирав, але не підкорився..
До книги ввійшли ще дві повісті про війну «День шостий» та «В-ван!».

Загребелъний П.А. Євпраксія: роман / худож.-оформлювач I.В. Осипов. – Харків: Фоліо, 2001. – 350 с.
Події в романі відбуваються на межі XI-XII століть. Внучка Ярослава Мудрого київська княжна Євпраксія виходить заміж за Генріха IV і стає германською імператрицею. Але ж доля молодої жінки складається трагічно: на чужині вона зазнає тяжких принижень і страждань, втрачає любов. Проте, долаючи злобу, чвари, інтриги імператорського двору, Євпраксія дістається рідної землі.




Загребельний П.А. Європа 45: роман / ілюстрації І.І. Яхіна; худож.-оформлювач Д.В Панченко. – Харків: Фоліо, 2003. – 605 с.
Їх було семеро – люди різних національностей, різних поглядів і різної віри. Доля звела їх на війні, на ворожій німецькій землі, а ненависть до фашизму об’єднала. То був маленький інтернаціональний бойовий загін під командою українця Михайла Скиби. Голодні, загнані, зморені люди потрапили у самий вир війни і боролися з нею всіма своїми силами, подолали неможливі перешкоди, пройшли крізь пекельну небезпеку, щоб внести свою частку у Велику Перемогу, мати можливість повернутися до рідних домівок, до вільного щасливого життя.


Загребельний П. З погляду вічності: три романи по Дмитра Череду. – К.: Дніпро, 1976. – 667 с.
До книжки ввійшли романи «З погляду вічності», «Переходимо до любові» та нещодавно написаний під враженням поїздки до Сполучених Штатів Америки твір – «Намилена трава».
Головний герой трилогії – наш сучасник, робітник Дмитро Череда. Письменник багато уваги приділяє на­шій робітничій молоді, розповідає про її натхненну працю, захоплення, мрії.




Загребельний П. …І земля скакала мені навстріч! Діалоги з глядачами на дві частини. – К.: Мистецтво, 1974. – 86 с.
"І земля скакала мені навстріч!" – багатопланова п’єса, яка порушує важливі проблеми розвитку нашого суспільства. Драматург досліджує  процес взаємовідносин  людей в сфері виробництва, вирішує гострі моральні конфлікти.






Загребельный П.А. Изгнание из рая: роман /пер. с укр.М.: Сов. писатель, 1988.320 с.
Роман «Изгнание из рая» является продолжением романа «Львиное сердце». В нем показано, как в современной колхозной деревне ведется борьба против бюрократов, формалистов, анонимщиков за утверждение здорового морально-нравственного климата.






Загребельний П. Левине серце: роман. – К.: Рад. письменник, 12978. – 327 с.
Головні герої цієї книжки – хліб, любов і сміх. Хліб вирощують у багатьох місцях на землі, отже, тут немає нічого надзвичайного. Любов, як відомо, процвітає при всіх соціально-економічних формаціях. Сміються теж усі. Але автор цієї химерної книжки намагається довести, що українці сміються по-своєму, вирощують сміх у своїх степах, як і пшеницю, вже цілі віки, сміються з себе, зі скіфів, з стародавніх греків, з чортів, відьом, з НТР і з світового імперіалізму.



Загребельний П. Марево: повість. – К.: Молодь, 1956. – 166 с.
На республіканському конкурсі в 1955 році на кращий науково-фантастичний та пригодницький твір для дітей і юнацтва повість "Марево" відзначена другою премією.








Загребельний П. Намилена трава: роман. – К.: Рад. письменник, 1974. – 208 с.
«Намилена трава» — завершення трилогії про молодого робітника Дмитра Череду, з яким читачі познайомилися в романах «З погляду вічності» і «Переходимо до любові». Герой твору потрапляв як стипендіат ЮНЕСКО до Америки, на якийсь час. полишаючи свої робітничі клопоти, знайомиться з новим для себе світом.





Загребельний П.А. Неймовірні оповідання: оповідання, повість. – К.: Рад. письменник. – 1987. – 367 с.
Чому так називаються ці оповідання? Справа не лише в тім, що дія відбувається в найрізноманітніших країнах (окрім України, Болгарія, Китай, Монголія, США, Югославія, навіть Візантія) і в найрізноманітніші часи (від XII до XX століття). Неймовірність – в самому змісті. Всі оповідання будуються за принципом: таємниця, загадковість, нез’ясовне – і цілком несподівана, найчастіше життєво проста розгадка. «Неймовірні оповідання» по-своєму розкривають духовний світ наших сучасників, людей, що живуть в останній чверті XX століття, яка сконденсувала в собі всі досягнення попередніх віків.

Загребельний П.А. Неложними устами: статті, есе, нариси. – К.: Рад. письменник, 1981. – 479 с.
Ця книжка складається з повісті про перше кохання Павла Тичини, своєрідного трактату про Григорія Сковороду, портретів ряду радянських письменників, гранично стислих есе про Пушкіна і Шевченка, Толстого, Анатоля Франса, Селчи Лагерлеф та узагальнюючих статей про розвиток сучасного літературного процесу.





Загребельний П.А. Первоміст: роман / ілюстрації Г.В. Якутовича; худож.-оформлювач I.В. Осипов. – Харків: Фоліо, 2003. – 365 с.
«Первоміст» – роман про Київську Русь, коли за наказом Володимира Мономаха було збудовано першу велику споруду давнини – міст через Дніпро. Події роману розгортаються навколо цього мосту, це розповідь про людей, які стерегли, доглядали і охороняли Первоміст в разі безпеки. В центрі роману – доля молодого мостищанина Маркерія, який не піддався підступним чарам розбещеної дружини Воєводи і не зрадив свого кохання до прекрасної Світляни. У лиху годину, коли обступали Київ Батиєві орди, саме Маркерію судилося вирішити долю Первомосту.


Загребельний П.А. Південний комфорт: роман / вступ. ст. Г. Кіпніса; худож.-оформлювач I. Осипов. Харків: Фоліо, 2004. 351 с.
Головний герой роману «Південний комфорт» Федір Твердохліб – слідчий прокуратури, конфліктна людина, з точки зору своїх колег. Наші славетні право- (краще, ліво-) охоронні органи, робітники прокуратури, шахраї всіх рангів, наскрізь гниле суспільство – так, все це є в романі, але є і страждання людини, яка намагається зберегти свою душу, свою гордість і свою любов.




Загребельний П. Переходимо до любові: роман. – К.: Дніпро, 1971. – 202 с.
Роман Павла Загребельно-го «Переходимо до любові» продовжує розповідь про людей, з якими читачі познайомилися в книзі «З погляду вічності» (вона також вийшла в серії «Романи й повісті» на початку 1970 p.). Тут ми знову зустрічаємося з головним героєм обох творів — молодим робітником, лауреатом Ленінської премії Дмитром Чередою, з інтересом стежимо за його іронічною, а подекуди й ліричною розповіддю про себе та своїх товаришів. Як засвідчує сама назва твору, цього разу більше уваги віддано робітничій молоді, її мріям, захопленням, інтимним почуттям.


Загребельний П.А. Попіл снів: повість. – К.: Укр. письменник, 1995. – 159 с.
У новорічну ніч на пульт управління саркофагом АЕС вривається невідома жінка в генеральській формі й заявляє, що залишиться тут доти, поки до неї не прибудуть із Києва представники влади.
Працівникам прокуратури, міліції і Служби Безпеки України доктор Аля (так звуть жінку-генерала) повідомляє, що з надзвичайно секретного «наукового» об’єкта (він підпорядкований таємним службам Москви, тому про нього в Києві не знало навіть колишнє Політбюро) зник піддослідний, майор авіації Чуйко, наділений страхітливою здатністю вбивати всіх, хто йому присниться. Доктор Аля в паніці. Вона втекла зі своєї дачі, сподіваючись, що радіаційний захист на пульті саркофага може вберегти її від всепроникаючої енергії мозку майора Чуйка. Та це не порятунок. Майора треба негайно знайти, затримати. Інакше може статися катастрофа.

Загребельний П.А. Розгін. I. Айгюль: роман / худож.-іл. JI.Е. Чайка; худож.-оформлювач I.В. Осипов. – Харків: Фоліо, 2003. – 398 с.
У романі розповідається про незвичайну людську долю, в якій переплелися страждання і радість перемог, біль втрат і надія на щастя.
Петро Карналь з перших днів війни добровольцем пішов на фронт, три роки був на передовій, а потім – полон і пекло концтаборів. Несила уявити, що йому довелося пережити. І попри все він вистояв, вижив і саме з тих страшних часів виніс вміння цінувати думку, бо знав: поки в тобі б’ється думка, ти – людина. Навчаючись в університеті і коли вже став вченим, Карналь завжди мав просто болісну потребу мислити, то був спосіб його існування, призначення в житті. І було в нього ще прекрасне і водночас трагічне кохання, його Айгюль. Чарівна й загадкова жінка, яка подарувала йому свою безмежну любов, свій дивовижний талант.

Загребельний П.А. Розгін.ІІ. Персоносфера: роман / худож.-іл. JI.Е. Чайка; худож.-оформлювач I.В. Осипов. – Харків: Фоліо, 2003. – 399 с.
Академік Карналь – видатний вчений, «бог кібернетики», як його називали, людина, цілком віддана науці. Значні наукові праці, всесвітня відомість, безліч посад й нагород – і за всім цим роки тяжких випробувань і колосальної роботи розуму. Йому вже за п’ятдесят, і він майже змирився зі своєю самотністю після смерті дружини Айгюль. Думав, що ніколи не звільниться від болю втрати, та от в його житті з’явилася Анастасія, молода, вродлива, запальна, така схожа й не схожа на його Айгюль. Вона збентежила його душу, викликала забуті почуття, подарувала надію на щастя. Карналь покохав і вже не мав змоги розлучитися з любов’ю, бо «як же ти візьмеш той клятий розгін, коли відступати не можна?)?
До видання ввійшли третя та четверта книги роману.

Загребельний П.А. Роксолана: роман / худож.-оформлювачі Б.П. Бублик, В.А. Мурликін. Харків: Фоліо, 2006. – 685 с. – (Історія України в романах).
У романі «Роксолана» П. Загребельний відтворює події XVI століття, розповідає про дивовижну долю української дівчини Настасі Лісовської. Її з іншими сільчанами захопив у полон татарський військовий загін. А далі невільничий ринок, і юна красуня опиняється в гаремі турецького султана Сулеймана. Але вона не стала приниженою рабинею. Своїм незвичайним розумом, волею і вродою горда слов’янка виборює собі іншу долю. Запаливши серце могутнього султана вогнем любові, вона незабаром стає його законною дружиною, влодаркою Сходу, відомою світу на ім’я Роксолана.

Загребельний II.А. Смерть у Києві: Роман /худож.-іл. Є.В. Вдовиченко; худож.-оформлювач I.В. Осипов. – Харків: Фоліо, 2003. – 605 с.
«Смерть у Києві» (Державна премія УРСР ім. Т.Г. Шевченка) – роман про Київську Русь. Події відбуваються у XII столітті за часів жорстоких і кривавих міжусобних воєн.
Князь Суздальський Юрій Долгорукий правитель розсудливий, об­дарований державного мудрістю – замислив об’єднати землі руські, встановити між ними мир і злагоду. І от Юрій, син Мономаха, праправнук Володимира Великого, відірваний од Києва цілих п'ятдесят літ, повертається до славного слов’янського града, щоб сісти на стіл батька свого, своїх дідів-прадідів. Радісно зустрічала його сила-силенна народу, йому відчинені усі брами міста – великий князь в’їздить у Київ...

Загребельний П. Спека: роман. – К.: Рад. письменник, 1961.  347 с.
Роман П. Загребельного «Спека» — це мовби продовження в часі його попередніх творів – повісті «Дума про невмирущого» та роману «Європа 45». Покоління радянських людей, що прийшло з війни, розпочинає своє життя в мирних умовах. Кожен шукає своє місце в житті, кожен знаходить його після нелегких пошуків, кожен гартується в спеці життя, як гартувався він та його старші товариші в тяжкі роки війни. Людські долі, долі молодих металургів Петра Твердохліба, Василя Онуфрієнка, Степана Патлатого складаються на наших очах. Якщо в «Думі про невмирущого» та «Європі 45» письменника приваблював зовнішній бік людських вчинків, то в романі «Спека» він більше цікавиться людською інтимністю — чи не тому на сторінках роману так багато кохання, так багато пригод, якими всі ми живемо в ці роки, сповнені радощами перемог, розквіту, досягнень.

Загребельний П.А. Стовпотворіння; Кавтаклізма / худож.-оформлювач I.В. Осипов. – Харків: Фоліо, 2004. – 286 с.
Два текста, що друкуються в цій кннжці, витримані в не зовсім звичній для П. Загребельного манері: спроба написання іронічної історії нашої сучасності. Так і здається, ніби письменник під час своєї роботи тримав у пам’яті слова Шатобріана з його «Замогильних записок»: «Коли в тиші зречення чуєш кайдани рабів і голос дощика, коли все дрижить перед тираном і коли так само небезпечно заслужити його прихильність, як і накликати на себе його немилість, з’являється історик, якому доручено помститися за приниження народу. Хай Нерон процвітає, в імперії вже народився Тацит».

Загребельний П.А. Тисячолітній Миколай: Роман: Ч. 1 / худож.-оформлювач І.В. Осипов. – Харків: Фоліо, 2004. – 399 с.
«Тисячолітній Миколай» – роман с незвичайним сюжетом. Це розповідь-спогад людини, яка прожила понад десять століть – від часів князя Володимира до наших днів – не одне життя, щоразу ніби вмираючи та знову народжуючись, і завжди з ім’ям Миколай. Був він дружинником князя Володимира, їздив з його посланцями до Візантії, і разом із нареченою князя, ромейською царівною Анною, привіз на Русь нову віру. З козацьким посольством Богдана Хмельницького інок Миколай Несміяновський, що знався у всіляких науках, приїздив до Москви, де у Чудовому монастирі був і справником старих та новопечатних книг. У двадцятому столітті Миколай Сміян ще хлопцем пережив голодомор 33-го, молодим лейтенантом прийшов кривавими дорогами Великої Вітчизняної, а у мирний час став вченим-агрономом.

Загребельний П.А. Тисячолітній Миколай: роман: Ч. 2/ худож.- оформлювач I.В. Осипов. – Харків: Фоліо, 2004. – 461 с.
 «Тисячолітній Миколай» – роман с незвичайним сюжетом. Це розповідь-спогад людини, яка прожила понад десять століть – від часів князя Володимира до наших днів – не одне життя, щоразу ніби вмираючи та знову народжуючись, і завжди з ім’ям Миколай. Був він дружинником князя Володимира, їздив з його посланцями до Візантії, і разом із нареченою князя, ромейською царівною Анною, привіз на Русь нову віру. З козацьким посольством Богдана Хмельницького інок Миколай Несміяновський, що знався у всіляких науках, приїздив до Москви, де у Чудовому монастирі був справником старих та новопечатних книг. У двадцятому столітті Миколай Сміян ще хлопцем пережив голодомор 33-го, молодим лейтенантом пройшов кривавими дорогами Великої Вітчизняної, а у мирний час став вченим-агрономом. 

Загребельный П. Ухажер: пьеса в одном действии. – М.: Искусство, 1957. – 23 с.
В пьесе участвую 5 человек: бухгалтер, счетовод, тракторист, свинарка и колхозный сторож. Действие происходит в правлении колхоза в течение каких-нибудь 15-20 мин…







Загребельний П. А. Шепіт. Роман.— К.: Молодь, 1981.— 376 с., іл.
Роман присвячено нашим прикордонникам, які пильно охороняють рубежі Радянської Вітчизни. Події розгортаються на широкому тлі складної історії західних областей України.








Загребельний П.А. Юлія, або Запрошення до самовбивства: роман / худож.-оформ. Б.П.Бублик, I.В. Осипов. – Харків: Фоліо, 2001. – 351 с.
У далекому Ташкенті під час війни Роман палко покохав Юлію. Вона його Джульетта, жінка його долі. Та Юлія, кажуть, померла від тифу, а може, просто пропала, але він шукає її усе життя. На його обріях несподівано і негадано з’являлися інші жінки і так само зникали, своєю смертю стверджуючи: «Разом щастя не буває, хтось має загинути, нехай то буду я».
Він жив далі і все частіше приходили думки, що жінка може врятувати чоловіка від усього на світі, навіть від самовбивства.
А тепер прийшов його час виборювати у долі свою любов. І щоб захистити свою останню Юлію, він вбиває себе.

Загребельный П.А. Я, Богдан (Исповедь во славе): роман /пер. с укр. И.Карабутенко.М.: Сов. писатель, 1984. – 512 с.
В историко-философском романе «Я, Богдан» воссоздан образ выдающегося полководца, мудрого политика, тонкого дипломата Богдана Хмельницкого, возглавившего полную драматизма освободительную войну народных масс Украины против социального и национального гнета, войну, которая увенчалась на Переяславской раде в 1654 году воссоединением Украины с Россией.
В написанном в форме монолога романе-исповеди Богдан Хмельницкий выступает и как выдающаяся историческая личность, гетман, и как обыкновенный человек в славе и величии, в раздумьях и сомнениях.


Фільми за сценаріями Павла Загребельного

Режисери - Олексій Швачко, Антон Тимонішин
Країна - СРСР
Рік - 1964
В 1944 році із концтабору, розташованного в Німеччині тікає полонений офіцер Михайло Скиба...






Режисери - Юрій Лисенко, Здравко Велимирович
Країна - СРСР, Югославія
Рік - 1965
Дія фільму відбувається в 1944 році в Югославії...







Лаври
Режисер - Володимир Горленко
Країна - СРСР
Рік - 1972
Фільм розповідає про людей "горячої" професії...




Режисер - Григорій Кохан
Країна - СРСР
Рік - 1981
Перша половина 11 століття. Після смерті Великого Київського князя Володимира Святославича починається боротьба за Київ між його синами...





26 серпня 2014 року в бібліотеці відбулась презентація книжково-ілюстративної виставки до 90-річчя від дня народження Павла Загребельного "Кларнети ніжності : історик, романтик і романіст"




На фото: директор бібліотеки Амельченко Ю.С.  надає інтерв'ю ОДТРК


На фото: кадри з документального фільму "Обличчя історії. Павло Загребельний"




На фото: Палій Н. з відгуками про захід

Про захід (програма "Факти" ОДТРК від 26.08.2014 р.)


42 коментарі:

  1. Лариса Валевская29 серпня 2014 р. о 11:38

    За последнее время в библиотеке им. Грушевского проходчят интересные мероприятия, на одном из них о Павле Загребельном и его творчестве собралось много людей. И это радует, что такой полвышенный интерес к его произведениям. Писатель по доброму( с большим сердцем и влюбленным в свою родину) пишет обо всем, что его волнует. Он прекрасный, талантливый создатель многих произведений, которые пользуются спросом и по настоящее время. Я с огромным удовольствием прочитала "Роксалану", это потрясающе. как тонко и со знанием он описывает события того периода, он был даже на могиле Роксоланы. Удивительно точно показаны и события в кинофильме "Проверено - мин нет", которую мне удалось посмотреть в тот день в библиотеке им. Грушевского. Пам'ять - это когда тебя помнят и ты продолжаешь жить в сердцах других. Мы все умрем, людей бессмертных нет!
    И это утверждение не ново, но... мы живем, чтобы оставить след, тропинку или просто слово.....
    Хочется поблагодарить всех сотрудниц библиотеки за прекрасно организованный и пролведенный вечер, посвященный 90 летию со дня рождения писателя! Спасибо. Заходите почаще в эту библиотеку и вы, несомненно, станете участником интересных мероприятий. Впереди вас ждет встреча с творчестком Котляревского. Не пропустите!!!!
    Лариса валевская

    ВідповістиВидалити
  2. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  3. Я з Сполучених Штатів, мій чоловік розлучився з нами 3 роки тому без жодної причини, я зробив усе, що міг, щоб його отримати, але не працював, поки я не зустрівся з Dr.Agbazara AGBAZARA TEMPLE в інтернеті, який допоміг мені передати повторно, Заклинання союзу і протягом 24 годин мій чоловік повернувся до мене, вибачившись. Завдяки Dr.agbazara. Зверніться до цього великого заклинателя за вашими стосунками чи шлюбними проблемами на:

    ( agbazara@gmail.com ) АБО виклик і WHATSAPP: +2348104102662.

    ВідповістиВидалити
  4. Це моє свідчення про добру роботу начальника Елі Марка, які мені допомагають .... Я Енн Ерніс із Північної Кароліни, США. за допомогою цього заклинання заклинання повернувся мій чоловік, який залишив мене поза межами останніх 3 років, і я врешті-решт познайомився з цим чоловіком на сайті блогу, який один із клієнтів розмістив на допомозі, і я пояснив йому все, і він розповів мені про заклинання заклинань, про які він знав, і він дав мені свій WhatsApp, щоб написати до заклинання, щоб розповісти йому про мої проблеми. Всього за 2 тижні до мене повернувся мій чоловік. Я просто хочу сказати вам спасибі за цю правдиву та щиру заклинання, сер, все, що ви мені сказали, здійснилося, і дякую вам, пане. Будь ласка, я хочу сказати всім, хто шукає будь-якого рішення своєї проблеми, люб’язно проконсультуватися з цим заклинанням заклинань, він справжній, він потужний і що б не сказати заклинателя заклинань - це що буде, тому що все, що сказав мені заклинатель заклинань. пройти. Ви можете зв'язатися з ним за адресою: whatsapp + 2349015088017, електронною поштою: markmonroy869@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  5. ПРОФЕСІЙНИЙ ЛИКОВИЙ КАСТЕР, ЯКИЙ МОЖЕ ДОПОМОГТИ ВАМ З ЛЮБОВЮ, щоб терміново повернути свого колишнього коханого після розриву / розводу, навіть якщо ваша ситуація здається безнадійною! КОНТАКТ: WHATSAPP / VIBER +2347054019402 ЦЕ ДЕЯВНО КРАЩИЙ МАСТЕР ЗАКЛИНАННЯ ОНЛАЙН І ЙОГО РЕЗУЛЬТАТ 100% ГАРАНТІЯ ..

    Після чотирьох років стосунків з моїм хлопцем мій хлопець почав виходити з іншими дівчатами і виявляти мені холодну любов, кілька разів він погрожував розлучитися зі мною, якщо я наважусь допитати його про його роман з іншими дівчатами, я був повністю спустошений і розгублений, поки мій давній друг не розповів мені про заклинателя заклинань в Інтернеті DR WALE, який силами любовних заклинань допомагає людям у їхніх стосунках та шлюбі, спочатку я сумнівався, чи існує така річ, але вирішив це дати спробувати, коли я зв’язався з ним, він сказав мені все, що мені потрібно було зробити, і я зробив це, і він допоміг мені скласти Заклинання любові, і протягом 48 годин мій хлопець повернувся до мене і почав вибачатися, тепер він перестав виходити з дівчатами, і він є зі мною назавжди і по-справжньому. Зверніться до цього Великого заклинателя заклинань для ваших стосунків чи проблеми шлюбу.

    Ось його контакт ..
    Viber / WhatsApp: +2347054019402
    Електронна адреса: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  6. Є одна людина, з якою я знаю, з якою можна поговорити наодинці та вирішити свою проблему, це ДР УЕЛ, заклинач, який використовує свою магічну силу, щоб змінити життя стільки людей, яких я знаю. Любов, хвороби, що завгодно, просто зв’яжіться з ним через WhatsApp / Viber +2347054019402 АБО drwalespellhome@gmail.com Проведіть із ним приватну сесію, і повірте, він може вам допомогти.
    * Заклинання любові
    * Весільні заклинання
    * Заклинання краси
    * Заклинання багатства
    * Заклинання сексуального потягу
    * Заклинання казино
    * Видаліть заклинання прокляття
    * Захисні заклинання
    * Заклинання лотереї
    * Привороти на удачу

    ВідповістиВидалити
  7. Шукаєте своє любовне життя назад, ту людину, яку ви любите і не можете відпустити? Ну, я знаю людину, яка добре справляється з тим, що робить, і людину, яка дотримується слова, щоб повернути вас і вашого чоловіка, дружину, партнера назавжди, і це ДР УЕЛ, я втратив свого партнера, і ми були разом майже 5 років, моя партнерська сім'я мала щось спільне з тим, що ми розійшлися, і я відчув, що не можу продовжувати життя, тому що мій партнер означав для мене світ, я плакала і не могла ні спати, ні їсти, але я ніколи не відмовлялася від свого партнер. Я почав досліджувати і читав численні статті про DR WALE та про те, як працюють його заклинання любові, і ви могли повернути свого партнера протягом 48 годин. Я зв’язався з DR WALE і розповів йому все, що відбувається, і він сказав мені, щоб я взагалі не хвилювався, я слідував і робив все, що він наказав мені робити, і протягом 48 годин після того, як він зробив свою роботу, мій партнер знову опинився в мене на руках, і я я найщасливіша людина на цій землі, він повернув моє любовне життя, і я відчуваю себе абсолютно новою людиною. Повірте, він найкращий, і він працює на WhatsApp / Viber +2347054019402 АБО Електронна пошта: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  8. Шукаєте своє любовне життя назад, ту людину, яку ви любите і не можете відпустити? Ну, я знаю людину, яка добре справляється з тим, що робить, і людину, яка дотримується слова, щоб повернути вас і вашого чоловіка, дружину, партнера назавжди, і це ДР УЕЛ, я втратив свого партнера, і ми були разом майже 5 років, моя партнерська сім'я мала щось спільне з тим, що ми розійшлися, і я відчув, що не можу продовжувати життя, тому що мій партнер означав для мене світ, я плакала і не могла ні спати, ні їсти, але я ніколи не відмовлялася від свого партнер. Я почав досліджувати і читав численні статті про DR WALE та про те, як працюють його заклинання любові, і ви могли повернути свого партнера протягом 48 годин. Я зв’язався з DR WALE і розповів йому все, що відбувається, і він сказав мені, щоб я взагалі не хвилювався, я слідував і робив все, що він наказав мені робити, і протягом 48 годин після того, як він зробив свою роботу, мій партнер знову опинився в мене на руках, і я я найщасливіша людина на цій землі, він повернув моє любовне життя, і я відчуваю себе абсолютно новою людиною. Повірте, він найкращий, і він працює на WhatsApp / Viber +2347054019402 АБО Електронна пошта: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  9. ВСІ ДЯКУЮ ДР. УЕЛЮ Я в рабстві з тих пір, як мій колишній залишив мене заради іншої жінки. Для мене це було справді пекло, і всі сказали мені забути про нього, але я не зміг, тому що я його так люблю. друг познайомив мене з цим чудовим заклинателем DR WALE, який врятував стільки життя та стосунків, і я зв’язався з ним через його WhatsApp / Viber: +2347054019402
    АБО Електронна пошта: drwalespellhome@gmail.com я йому все пояснюю, і він відразу ж через 48 годин закляв для мене, все обернулося, і мій хлопець повернувся до мене на коліні, благаючи про прощення, що я єдина жінка його життя зараз. я був здивований, що ніколи в житті не бачив такого дива. Я дуже вдячний цій людині, і я назавжди опублікую його ім'я DR WALE

    ВідповістиВидалити
  10. ТЕРМІНОВА ЕФЕКТИВНА ЛЮБОВНА СПЕЛІЯ, ЩОБ ШВИДКО ВИРОБИТИ ЕКСАЛ І ЗБЕРЕГИТИ СВОЙ ШЛЮБ! Вибачте, що виклав це в мережу, але я повинен. Я назавжди буду в боргу DR WALE за виправлення мого розірваного шлюбу після того, як мій чоловік залишив мене до іншої жінки на 8 місяців. Я ніколи не вірив у заклинання, поки мій друг не познайомив мене з DR WALE. Спочатку я скептично ставився до нього, бо багато чув про заклинателя помилкових заклинань, але я відкинув свої сумніви, бо відчайдушно намагався повернути свого чоловіка, і я робив згідно з тим, що він наказав мені робити. Зараз мій чоловік повернувся буквально за 48 годин після зв’язку з ним. Я живу щасливо зі своїм чоловіком після 8 місяців розірваного шлюбу, і я не буду відпочивати, поки його не знають у всьому світі. Він також спеціалізується на лотерейних заклинаннях, заклинаннях промоції, заклинаннях хвороби E.T.C. Зв’яжіться з DR WALE зараз WhatsApp / Viber: +2347054019402 АБО Електронна пошта: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  11. Це свідчення, яке я скажу кожному на почуття. я одружена чотири роки, і на п’ятий рік мого шлюбу інша жінка мала заклинання, щоб забрати коханого від мене, а чоловік залишив мене і дітей, і ми страждали два роки, поки я не мала на увазі посаду, де це чоловік DR WALE допомогли комусь, і я вирішив спробувати йому допомогти мені принести свого чоловіка додому і повірте мені, я просто надіслав свою фотографію йому та моєму чоловікові, і через 48 годин, як він мені сказав, я побачив машина в'їхала в будинок, і ось це був мій чоловік, і він приїхав до мене та дітей, і тому я радий зробити кожного з вас подібним до зустрічі з цим чоловіком і повернути коханого до себе. Зв’яжіться з його WhatsApp / Viber +2347054019402 АБО електронною поштою: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  12. Я один з тих людей, які сказали: "Я ніколи не покличу екстрасенса чи фокусника чи що завгодно", щоб допомогти мені у вирішенні своїх проблем - найменше у всіх моїх любовних проблемах, але я досяг того, що зрозумів, що потребую певних вказівок і я дуже рада, що знайшла цього чоловіка, якого звали DR WALE. Коли я ледь не загубила чоловіка в одній з наших дурних бійок (він розірвав зі мною), я думала, що втратила все. я плачу цілими днями і думаю, що він більше ніколи до мене не повернеться. я прочитав стільки свідчень про заклинання кохання DR WALE, як він допомагає повернути колишнього коханого назад. Я швидко відправляю йому листа. а також повернути мого чоловіка з його заклинанням любові. І коли я був у самому відчаї, він не скористався мною. Ви зробили дуже хорошу послугу людині, яка справді потребує. Я не знаю, як ви це зробили, або як ця магія працює, але все, що я знаю, це, що це працює !! ми з чоловіком щасливо знову разом, і я завжди буду вдячний DR WALE. для будь-яких видів допомоги дуже здатний і надійний для допомоги WhatsApp / Viber +2347054019402 АБО Електронна пошта: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  13. Привіт усім, я хочу повідомити всьому світу, як DR WALE відновив мої розірвані стосунки з EX. Ми разом уже 4 роки, і він сказав мені, що не любить мене, як колись. Все було не так близько 4 місяців, і він закінчив це близько місяця тому. Я був нещасний і просто не хочу більше йти далі. Я писав йому повідомлення відразу після цього, але він навіть не відповів мені. Одного разу я шукав спосіб повернути його в Інтернет, коли побачив пост леді, яка свідчила про те, як заклинатель кохання під назвою DR WALE допоміг їй повернути колишнього, я так відчайдушно намагався повернути свого Я надіслав йому повідомлення і пояснив йому свою ситуацію, і він наказав мені зробити щось, що я і зробив, і через 48 годин мій хлопець повернувся на колінах і благав про моє прощення, і я прощаю його, і наші стосунки знову повернуться до звичного, якщо твій колишній обірвався з вами або у вас є якісь проблеми, тоді ваша проблема закінчилася, тому що DR WALE може вирішити всі проблеми шлюбу та стосунків. Якщо вам потрібно його терміново, ви можете додати його на WhatsApp / Viber: +2347054019402 АБО Електронна пошта: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  14. Я майже здалася в житті, коли мій чоловік сказав, що хоче розлучення, бо це стало для мене несподіванкою, я запитала його, в чому проблема, але він просто він втомився і його зараз цікавить інша жінка, тоді мій інстинкт підказав мені, що щось було неправильно з ним, тому що це настільки незвично, подруга познайомила мене з людиною, яка називається DR WALE, вона сказала мені, що саме він повернув її чоловіка додому після чотирьох років розлучення, я написала заклинання і пояснила свою ситуацію йому він сказав мені, в чому проблема і що потрібно було зробити, щоб мій чоловік передумав щодо розлучення, я дотримувався інструкцій DR WALE, і через два дні я почав переживати добро в своєму чоловікові, і він сказав мені він не хоче розлучення, але хоче провести решту свого життя зі мною. Якщо ви стикаєтесь із ситуацією, яка вам не подобається у шлюбі чи стосунках, зв’яжіться з DR WALE на його WhatsApp або Viber: +2347054019402 АБО Електронна адреса: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  15. Життя приходить з різними переживаннями, я не знаю, що у вас є, але це моє коротке свідчення, я щасливий, набравши це, тому що в моєму шлюбі знову мир, і все завдяки великій людині на ім'я DR WALE, він є потужним заклинанням заклинатель, який допомагає вирішити суперечку між мною та моїм чоловіком заклинанням любові, мій чоловік пішов з дому і жив іншою жінкою протягом дев'яти місяців, не піклуючись про мене та нашу шестирічну дочку, у фінансовому плані я добре, бо я банкір, але мені потрібні ніжний догляд за чоловіком, але мій чоловік нікуди не близько, я прошу його повернутися додому кілька разів, але нічого не вийшло, я навіть попросила його старшого брата допомогти мені. Я прочитав свідчення чоловіка, який описав, як DR WALE допоміг йому зупинити дружину від розлучень із заклинанням любові, тому я взяв його контакт і пояснив йому свої проблеми, він сказав мені, що потрібно для любовного заклинання, і я дав йому фінанси на придбання через три дні мій чоловік повернувся додому. Контакт: WhatsApp / Viber: +2347054019402 АБО Електронна пошта: drwalespellhome@gmail.com для будь-яких проблем, що турбують ваше серце DR WALE допоможе вирішити їх за вас.

    ВідповістиВидалити
  16. ЯК Я ПОВЕРНУЛСЯ ЕКССАЛОМ ЗА ДОПОМОГОЮ ДР. Зверніться до нього за допомогою через WhatsApp / Viber: +2347054019402

    Вітаю кожного, хто читає це свідчення. Мене чоловік відхилив після трьох (3) років шлюбу лише тому, що інша жінка заклинала його, і він залишив мене і дітей страждати. одного разу, коли я читав в Інтернеті, я побачив пост про те, як цей заклинатель, який називається WALE, допомагає жінці повернути свого чоловіка, і я дав йому відповідь на свою адресу, і він сказав мені, що на жінці було закляття мій чоловік і він сказали мені, що він допоможе мені, і через чотири дні я поверну чоловіка. я повірив йому, і сьогодні я радий повідомити вам усім, що цей заклинатель має силу повернути закоханих. тому що я зараз задоволена своїм чоловіком. Завдяки DR WALE. WhatsApp / Viber: +2347054019402 АБО електронна пошта: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  17. РЕАЛЬНИЙ ТЕРМІНОВИЙ ЕФЕКТИВНИЙ ЛИКОВИЙ КАСТЕР, ЩОБ ДОПОМОГТИ ПОВЕРНУТИ ЕКС-ЛЮБОВНИКУ І ВАШОМУ ШЛЮБУ
    Привіт, мої колеги, друзі в Інтернеті, я хочу скористатися цим засобом, щоб подякувати DR WALE, бо він повернув мого колишнього чоловіка. мій чоловік залишив мене для своєї колишньої дівчини, яку він мав до того, як одружився зі мною, це складна ситуація для мене. Я зателефонував і благаю його повернутися, він відмовився, сказав, що більше не любить мене. Я намагався всіма можливими способами повернути його все. даремно я розповів про це своїй подрузі, і вона дала мені номер DR WALE WhatsApp, а я йому WhatsApp і сказала йому свою проблему, і він сказав мені, що робити, і я це зробив, і він наклав заклинання любові, яке повернуло мого чоловіка протягом п’яти. Якщо вам потрібна допомога у поверненні разом зі своїм колишнім, зв’яжіться з DR WALE за адресою
    WhatsApp / Viber +2347054019402 АБО Електронна пошта:
    drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  18. Розрив відносин болючий, іноді ми прикидаємося добре, але ні, боремось за те, щоб повернути того, кого любимо, також боремося за те, щоб повернути нам радість і щастя. Після того, як мій один рік розлучився зі мною, я ледве міг говорити, не плачучи. Я почував себе засліпленим і не знав, що робити. Я не знав, чи зможу його повернути, і тривога була нестерпною. Я переглянув Інтернет і, прочитавши незліченну кількість статей та веб-сайтів про заклинання, натрапив на DR WALE WhatsApp / Viber +2347054019402. Я хотів, щоб наші стосунки повернулися, і DR WALE гарантував мені, що мій хлопець повернеться до мене. Отже, я дотримувався вказівок та планів, які виклав для мене DR WALE, і протягом декількох днів ми знову були разом і так закохані! Я знаю, що це не завжди відбувається так швидко, але Д-р УЕЙЛ сказав, що його заклинання ефективні, і це сталося! Я дуже вдячний, і можу сміливо сказати, що якщо у вас розірвали стосунки і ви хочете повернути цю людину, зв’яжіться з ним, оскільки Д-Р УОЛ є БОГОМ на Землі, і він також спеціалізується на заклинаннях, щоб завагітніти на свого партнера, щоб вилікуватися від будь-якої хвороби або хвороб, виграти в лотерею ETC Я ніколи не забуду, як він мені допоміг. Напишіть йому електронною поштою за адресою: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  19. МОЖЛИВИЙ КАСТЕР ЗАКЛАДІВ, ЯКИЙ ПРИВЕРШУВАЛ МОГО БІЛЬШОГО МУЖА В МОЕ ЖИТТЯ, ПІСЛЯ ТОГО, як він залишив мені ЗВ'ЯЗАТИСЯ З ДР УЕЙЛОМ WHATSAPP/VIBER +2347054019402
    Привіт, я хочу використати цей засіб, щоб подякувати Д -ру ВАЙЛУ, тому що він повернув мого колишнього чоловіка. мій чоловік пішов від мене до своєї колишньої дівчини, яка була до того, як одружився зі мною, для мене складна ситуація, я подзвонив і попросив його повернутися, він відмовився, сказав, що більше мене не любить, я намагався всіма способами повернути його. даремно я розповів про це своїй подрузі, і вона дала мені контакт з Д -Р ВАЙЛ WhatsApp, я написала йому WhatsApp за номером: +2347054019402 і розповіла йому свою проблему, а він сказав мені, що робити, і я зробив все, що він мене попросив. і він наклав кохання, яке повернуло мого чоловіка за кілька днів. Якщо вам потрібна допомога, щоб повернутися до свого колишнього, надішліть електронний лист DR WALE на WhatsApp/Viber: +2347054019402 АБО drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  20. Я дуже радий, що зустрів такого чудового чоловіка, як Д -р ВАЙЛ. у моєму шлюбі був жахливий час, я думав, що моє життя закінчилося, тому що в моєму житті більше нічого не рухалося, мій шлюб не стабільний, також на моєму місці справи йдуть не так гладко. мій чоловік мучив моє життя, несучи всіх видів жінок, які привозили їх до нашого подружнього дому, я дійсно розгубився щодо свого життя, я просто відчуваю, що забираю своє життя сам. але коли я познайомився з д -ром Вейлом, все змінилося назавжди, я розповіла йому про поведінку мого чоловіка і про те, як він поводився зі мною. Д -р ВАЙЛ попросила мене більше не плакати, що все буде добре. Д -р ВАЙЛ сказав мені, що мені потрібно зробити, і я зробив відповідно, якщо він попросив мене це зробити. я заплатила за всі речі, необхідні для того, щоб вилікувати чарівність, яка змушує мого чоловіка погано поводитися зі мною. після оплати цих товарів DR WALE зробив для мене чудову роботу. Поки ви зараз читаєте це, мій чоловік зараз теж добре поводиться зі мною і дітьми вдома. Все завдяки DR WALE. Ви можете зв'язатися з DR WALE на його WhatsApp/Viber: +2347054019402 АБО електронною поштою: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  21. Я дуже вдячний доктору Вейлу. Протягом більш ніж п’яти років перебування у стосунках одного ранку у мене були проблеми з моїм партнером, і він розірвав зі мною, я була настільки спустошена, що мало не забрала собі життя, поки не зустріла д -ра УОЛА, який запевнив мене, що все збиралося бути добре. він сказав те, що мені потрібно зробити, що я зробив, і виконував усі вказівки, які він мені дав. І до мого найбільшого здивування після тижня роботи з ним. Кохання у моєму житті повернулося до мене, і ми так щасливі разом. Зверніться до нього, якщо вам потрібна допомога. WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402

    ВідповістиВидалити
  22. Мене звуть Дженніфер Вудворд, і я з Канади. ось моє коротке свідчення про те, як я повернув своє кохання ... Через 5 років шлюбу ми з чоловіком посварилися, поки він нарешті залишив мене і не переїхав до Каліфорнії з іншою жінкою. Я відчував, що моє життя закінчилося, і мої діти думали, що більше ніколи не побачать свою биту. Я намагався бути сильним лише до дітей, але не міг стримувати біль, що мучив моє серце, серце наповнювалося горем і болем, бо я справді була закохана у свого чоловіка. Щодня і вночі я думаю про нього і завжди хочу, щоб він повернувся до мене, я справді був засмучений і мені потрібна була допомога, тому я шукав допомогу в Інтернеті і натрапив на веб-сайт, який пропонував доктору ОГБОКО. може допомогти мені повернути мого чоловіка з його досвідом та настановами від нього. Я відчував, що повинен спробувати. Я зв’язалася з ним, і він сказав мені, що робити, і я зробив, і я все це вніс. Через 48 годин чоловік мені справді зателефонував і сказав, що так сумує за мною та дітьми, і він пообіцяв ніколи не залишати мене і діти знову, такі чудові !! Ось так він повернувся з великою любов’ю і радістю, і він вибачився за свою помилку de él і за. Потім, з того дня, наш Шлюб став міцнішим, ніж раніше, все завдяки доктору ОГБОКО. він настільки потужний, і я вирішив поділитися своєю історією в Інтернеті, що доктор ОГБОКО - справжній і могутній чаклун, якому я завжди буду молитися, щоб довго жити, щоб допомогти своїм дітям у час біди, якщо ви тут і вам потрібна повернення колишнього або ваш чоловік переїхав до іншої жінки, більше не плачте, зверніться до цього могутнього чоловіка і поцікавтеся
    внизу - його контактні дані ...
    Електронна адреса: spellcasterogboko@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  23. ЯК Я ВЕРНУВСЯ СВОЄМУ ЕКС. МУЖОМ З ДОПОМОГОЮ РЕАЛЬНОГО І ЕФЕКТИВНОГО ЗАКЛАДУ З Д -Р УАЛЕ
    Я ніколи не думала, що я знову посміхнусь, мій чоловік залишив мене з двома дітьми на один рік, усі зусилля повернути його зазнали невдачі, я подумала, що більше не побачу його, поки не зустріну жінку на ім’я Ханна, яка розповіла мені про заклинатель під назвою DR WALE, вона дала мені його номер WhatsApp +2347054019402, і я зв’язався з ним, і він запевнив мене, що через кілька тижнів мій чоловік повернеться до мене, менш ніж за чотири дні мій чоловік повернувся і почав просити прощення дияволи працюють, тому я досі здивований цим дивом, я не міг завагітніти, але як тільки було заклинання, я завагітніла і народила свою третю дитину, якщо вам буде потрібна його допомога, ви можете зв'язатися йому через: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 АБО електронною поштою: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  24. Це дійсно спрацювало, і я з гордістю свідчу про це. Я побачив пост про те, як дама повернула свого чоловіка через Д -Р УОЛА, який допоміг їй повернути колишнього чоловіка. Мої стосунки зірвалися на два хороші роки і кілька місяців. Хоча з дитинства я вірив у духовну молитву, я неохоче випробовував його, тому що був у відчаї, але, на моє найбільше здивування, Д -р ВАЙЛ допоміг мені повернути мою людину, і тепер мої стосунки тепер ідеальні, як він і обіцяв. Повернення вашого колишнього чару назавжди не тільки поверне того, кого ви любите, але і знову запалить почуття ваших коханих, щоб ви були якомога щасливіші з цією людиною. Тепер мій чоловік поводиться зі мною як з королевою і завжди каже, що любить мене весь час. Якщо у вас виникають труднощі у відносинах і вам потрібна термінова допомога. WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 АБО Електронна пошта: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  25. Я дуже вдячна DR WALE за те, що він привів мого чоловіка, який пішов від мене, до іншої жінки, і в той момент, коли мій чоловік пішов від мене, я думав, що все втратив, поки мій друг не дав мені DR WALE, контакт WhatsApp, я написав йому повідомлення і сказав йому біль, який я переживав, тому він сказав мені, що все буде добре, що якщо я матиму віру і вірю в нього, що заклинання обов'язково спрацює для мене, і мій чоловік обов'язково повернеться додому, і він сказав мені, що мені робити так, ці речі були зроблені протягом кількох днів, пізніше мій чоловік повернувся додому з проханням пробачення, я така щаслива і вдячна д -ра ВАЙЛУ, якщо вам потрібна допомога д -ра Вейла, ви можете постійно його залишати на: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 АБО Електронна пошта: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  26. Я тут, щоб поділитися свідченням про те, як DR WALE мені допоміг. Після дворічних стосунків з моїм хлопцем він раптом змінився і перестав регулярно зв’язуватися зі мною, він придумав виправдання не бачити мене постійно. Він перестав відповідати на мої дзвінки та мої смс і перестав регулярно бачитись зі мною. Потім я кілька разів почав ловити його з різними дівчатами, але щоразу він говорив, що любить мене і що йому потрібен деякий час, щоб подумати про наші стосунки. Але я не можу перестати думати про нього, тому я вирішив піти в Інтернет і побачив так багато хороших розмов про цього заклинателя під назвою DR WALE, і я зв’язався з ним і пояснив йому свої проблеми. Він наклав на мене приворот, яким я користуюся, і через кілька днів мій хлопець повернувся до мене і почав регулярно звертатися до мене, і ми переїхали разом через кілька місяців, і він був відкритіший для мене, ніж раніше, і він почав проводити більше часу з мені, ніж його друзям. Врешті -решт ми одружилися, і тепер ми щасливі у шлюбі 3 роки з сином. З тих пір, як DR WALE мені допоміг, мій партнер дуже стабільний, вірний і ближчий до мене, ніж раніше. Ви також можете зв’язатися з цим заклинателем і виправити свої стосунки. Контактна особа: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 АБО Електронна пошта: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  27. Я ділюся цим свідченням з партнерами, які страждають у своїх стосунках, тому що існує нескінченне рішення. Мій чоловік залишив мене та наших чотирьох дітей на іншу жінку на два роки. Я намагався бути сильним лише для своїх дітей, але не міг стримати болю, які мучать моє серце. Мені було боляче і розгублено. Мені потрібна була допомога, тому я дослідив в Інтернеті і натрапив на сайт, де побачив, що Д -р ВАЙЛ заклинатель заклинань, який може допомогти повернути коханців протягом кількох годин. мене. На моє здивування, через кілька днів мій чоловік повернувся додому. Так ми знову возз’єдналися, і в сім’ї було багато любові, радості та миру. Ви також можете зв’язатися з DR WALE, потужним заклинателем заклинань, щоб знайти рішення щодо свого контакту. WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 АБО Електронна пошта: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  28. Привіт усім, я хочу свідчити широкій громадськості про те, як великі сили Д -ра Вейла відновили мої стосунки. Після шести місяців самотності я та колишній вирішуємо проблеми, які виникають між нами, після мого контакту з д -ром Вейлом, що він хочемо, щоб ми повернулися і знову розпочали гарний дім, тепер ми щасливі у шлюбі з дітьми. Все завдяки Д -РУ ВАЙЛУ за його духовну допомогу. Ви також можете зв'язатися з ним, якщо у вас є подібна проблема, повірте, DR WALE - це рішення і ваших проблем. завжди доступний і здатний вам допомогти. Зв’яжіться з ним через WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 АБО електронною поштою: drwalespellhome@gmail.com
    ДОВІРЕНИЙ І НАДІЙНИЙ
    1) Привороти
    2) Втрачені привороти
    3) Заклинання розлучення
    4) Шлюбні чари
    5) Зв'язуюче заклинання.
    6) Чари розриву
    7) Заклинання лотереї
    8) фінансові чари
    9) заклинання змусити вашу дружину завагітніти E.T.C

    ВідповістиВидалити
  29. У вас виникло непорозуміння з коханим, що призвело до розлучення, і ви намагалися з ним примиритися, але він не дає вам позитивної відповіді, і ви відчуваєте, що у ваших стосунках щось не так, і вам потрібно швидко вирішити проблему , зверніться сьогодні до DR WALE і подивіться, щоб ваше кохання повернулося на краще з вашим колишнім, DR WALE допомогла мені відновити спокій у моєму домі, тому що мій чоловік залишив мене на десять місяців і жив з іншою жінкою і ніколи не хотів повернутися додому, але за допомогою заклинателя заклинань Д -ра Вейла він повернувся додому через кілька днів після того, як Д -р ВАЙЛ зробив потужне заклинання відновлення. Тож якщо вам потрібно швидке вирішення ваших стосунків чи шлюбу за допомогою заклинателя, зверніться до DR WALE зараз за адресою: WhatsApp/ Viber/: +2347054019402 АБО Електронна пошта: drwalespellhome@gmail.com Він також може виконати наступне заклинання нижче 1 . Заклинання лотереї 2 Заклинання удачі 3. Заклинання, щоб виграти справу в суді 4. Заклинання про вагітність тощо.

    ВідповістиВидалити
  30. Я ділюся цим свідченням з партнерами, які страждають у своїх стосунках, тому що існує нескінченне рішення. Мій чоловік залишив мене та наших чотирьох дітей заради іншої жінки на п’ять років. Я намагався бути сильним лише для своїх дітей, але не міг стримати болю, які мучать моє серце. Мені було боляче і розгублено. Мені потрібна була допомога, тому я дослідив в Інтернеті і натрапив на сайт, де побачив, як DR WALE допоміг багатьом людям повернути колишніх коханців. Я зв’язався з ним, і він зробив для мене спеціальну ритуальну молитву та заклинання. На жаль, через кілька днів мій чоловік повернувся додому. Так ми знову возз’єдналися, і в сім’ї було багато любові, радості та миру. Ви також можете зв’язатися з DR WALE, потужним заклинателем заклинань, щоб отримати рішення у WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 АБО Електронна пошта: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  31. ЯК ДР ВАЙЛ ДОПОМОГУ МЕНІ ВОСТАНОВИТИ МОЙ ШЛЯК І ДОПОМОГИ МОЖУ БІЗНЕСУ ЗАБАВНЕ ЗБОРОТИТИСЯ.
    Привіт, прекрасні люди, які читають це свідчення, я знав, що деякі з вас стикаються з таким важким часом, який я пережив кілька років тому. дозвольте мені почати з того, що я вдячний і вдячний, що зустрів д -ра УОЛА, який перетворив наші скорботи на щастя. мій чоловік - ділова людина, тому що його бізнес не йде добре, він запланував для нього початок впливу на наш шлюб, мій чоловік не був ним самим, тому що він вклав свої гроші в BITCOIN/BINARY, тому торгівля не йшла добре, він втратити все, що він вклав у BITCOIN/BINARY, через це він планує припинити наш шлюб, але я не хочу втрачати чоловіка, тому я теж поділився своїм важким часом з подругою, яка розповіла мені про DR WALE, яка, за її словами, була DR WALE той, хто допомагає їй разом укласти шлюб, коли справи з нею та її чоловіком йдуть не найкращим чином. звідти я взяв з нею контакт DR WALE і зв’язався з DR WALE, я розповів DR WALE все, що відбувається в моєму домі, розповів йому про мій шлюб і бізнес мого чоловіка. Д -р ВАЙЛ сказав мені, що мені потрібно зробити, і я їх зробив, він мені також наказав. я плачу за все, що мене попросили заплатити. з того часу я почав бачити хороші результати у нашому шлюбі. DR WALE також під’єднав мого чоловіка до хорошого біткойна/бінарного трейдера. Я пишу, ми зараз щасливі разом, і бізнес мого чоловіка процвітає. все завдяки DR WALE. Ви можете зв'язатися з DR WALE за адресою: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 АБО Електронна пошта: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  32. Я ніколи раніше не давав таких свідчень, але для тих, хто сумнівається, дозвольте мені сказати вам, що Д -р ВАЙЛ - ДЕЙСТВІСТЬ! Його праця, час та поради неоціненні. Я б тільки хотів, щоб я знайшов його раніше у своєму житті !! Я звернувся до DR WALE щодо втраченого кохання. Я був майже в халепі і готовий спробувати все, щоб повернути цю людину. Після моєї першої консультації з д -ром Вейлом я перейшов до роботи, яку він рекомендував. Навіть незважаючи на те, що він був дуже відвертим, кажучи, що шанси на наше примирення дуже малі, я відчував, що мушу принаймні спробувати, і це коштує його послуг. Він залишався зі мною на кожному кроці, щоразу, коли у мене виникало запитання чи занепокоєння, він відповідав мені на WhatsApp. Робота, яку ми виконували, полягала в тому, щоб вилікувати себе, а не в тому, щоб зосередитись на ньому, що зараз, ретроспективно, саме те, що мені було потрібно. DR WALE WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 АБО електронна адреса: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  33. Це свідчення, яке я скажу кожному, хто почує. я був одружений чотири чотири роки, і на п'ятому році мого шлюбу інша жінка мала заклинання забрати мого коханого від мене, і мій чоловік залишив мене та дітей, і ми страждали протягом двох років, поки я не мав на увазі пост, де це чоловік DR WALE комусь допоміг, і я теж вирішив звернутися до нього за допомогою, щоб він міг допомогти мені повернути чоловіка додому і повірте, я просто надішлю свою фотографію йому та фотографії мого чоловіка і через кілька тижнів, як він мені сказав, Я побачив, як до будинку заїхала машина, і ось це був мій чоловік, він приїхав до мене і дітей, і тому я радий змусити кожного з вас у подібній ситуації зустрітися з цим чоловіком і повернути вашого коханого Ви його WhatsApp/Viber: +2347054019402 АБО електронна адреса: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  34. П'ять тижнів тому мій хлопець розлучився зі мною. Все почалося, коли я поїхав у літній табір, я намагався з ним зв'язатися, але це не відбувалося. Тож коли я повернувся з табору, я побачив його з панночкою, яка цілувалася у його кімнаті, я був розчарований, і це дало мені безсонну ніч. Я думав, що він повернеться до вибачень, але він не приходив майже три тижні, мені було дуже боляче, але все завдяки ДР УОЛУ за все, що він зробив, я зустрів ДР УОЛА під час свого пошуку в Інтернеті, я вирішив зв'язатися з ним його WhatsApp +2347054019402 він повернув мого хлопця до мене всього за кілька тижнів, як він обіцяв. він сказав мені також оплатити всі необхідні речі, які я заплатив за них усіх, а також виконав його вказівки. сьогодні я справді щасливий, тому що я і мій хлопець зараз у хороших стосунках. ще раз ви можете зв'язатися з DR WALE на WhatsApp/Viber: +2347054019402 або електронною поштою: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  35. РЕАЛЬНИЙ І ГІНАЛЬНИЙ КОНСТРУКЦІЙНИЙ ЗАКЛАД ЛЮБОВИ ДЛЯ ЕКСКОРИСТА ТЕРМІНОВО ДВИГНІТЬ АБО WHATSAPP +2347054019402.
    Я хочу скористатися цією можливістю, я маю висловити велику подяку Д -РУ ВАЙЛУ за те, що він повернув свого колишнього чоловіка. після семи років шлюбу мій чоловік пішов від мене до іншої жінки, я зробила все можливе, щоб повернути його, але все, що я зробила, було марно, мені було сумно, але я не втрачала надії повернути його назад, бо мала віру в Бога. Тож я шукаю в Інтернеті, як повернути чоловіка, і я натрапив на повідомлення Д -ра Вейла про те, як він допоміг жінці повернути свого колишнього, я зв’язався з ним і розповів йому про біль, який я переживав, він розповів мені, що щоб зробити, і я це зробив, а потім через кілька тижнів він наклав на мене приворот, мій чоловік подзвонив мені і сказав, що шкодує за те, що він зробив, і що він дуже за ним сумує, пізніше того ж дня він повернувся додому і попросив пробачте, з тих пір наша любов стала міцнішою. Для дивовижних речей, які зробив для мене Д -р ВАЙЛ, було б несправедливо не давати всьому світу знати, що такий потужний заклинатель дійсно живе. Якщо ви хочете повернути свою колишню швидку електронну пошту DR WALE на WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 або на електронну адресу: drwalespellhomel@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  36. Добрий день, друзі, я радий прочитати цей допис у блозі, це так дивно, як люди діляться своїм життєвим досвідом, і я тут, щоб поділитися своїм, тому що всього два дні тому я прочитав подібну історію жінки, яка живе в Швеції, Анна вона повернула свого колишнього коханого чоловіка додому після 2 -х років розлучення, я був так зворушений її історією, і я написав на ту саму електронну адресу, яку вона залишила, про заклинателя любові, який їй допоміг.
    Я той, хто ніколи раніше не вірив у чари кохання чи будь -яке заклинання вуду, але я просто намагаюся спробувати. Я надсилаю повідомлення заклинателю доктора Одудуви, щоб той допоміг мені повернути хлопця. Я отримав відповідь від Одудуви, і він запевняє мене, що може допомогти мені повернути мою любов. Я ретельно виконував усі його вказівки, як виконувати процедуру правопису любові.
    всього через два дні після того, як ми полюбили привороту, мені зателефонував мій колишній хлопець, і він вибачився і попросив мене пробачити йому те, що він хоче, щоб ми знову возз'єдналися як одна щаслива сім'я кохання. Я був настільки вражений і прийняв.
    зараз я і мій хлопець повернулися на шлях.
    вся подяка йде великому Одудуві за його обдаровані сили відновити мою любов.
    ось та сама адреса електронної пошти, яку я отримав із публікації блогу commend (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) _

    ВідповістиВидалити
  37. Я просто хочу поділитися своїм досвідом з усім світом про те, як я повернула чоловіка і врятувала шлюб. Я був одружений сім років і мав чотирьох дітей, і я жив щасливо зі своєю сім'єю, поки зі мною та чоловіком не почало ставати потворного, що майже щоразу приводило нас до сварок і сварок. Стало ще гірше, коли мій чоловік подав на розлучення. Я з усіх сил намагався змусити його змінити думку і залишитися зі мною, тому що я любила його всім серцем і не хотіла втрачати чоловіка, але все просто не вийшло. Він виїхав з дому і все одно подав на розлучення. Я благав і пробував усе, але все одно нічого не вийшло. Прорив стався, коли хтось познайомив мене з цим чудовим, чудовим заклинателем під назвою DR WALE, який врешті -решт допоміг мені… через хороші історії, які я мав про DR WALE, і багато солодких коментарів про нього в Інтернеті, я зв’язався з ним, і все вийшло добре. Він зробив для мене приворот, і все справді вийшло так, як він обіцяв, і мій чоловік змінив думку і повернувся додому, щоб залишитися зі мною та дітьми. І пообіцяй мені більше ніколи не завдати мені болю. ми живемо щасливо, як це було за допомогою доктора Вейла. Якщо вам потрібна допомога, ви можете зв'язатися з DR WALE WhatsApp/Viber: +2347054019402 або електронною поштою: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  38. Життя зі мною було нелегким після того, як мій шлюб розпався, коли мій чоловік вирішив розлучитися, але я дякую Богу за те, що він використав Д-ра Вейла, який схожий на Бога на Землі, щоб відновити мій розірваний шлюб за допомогою його потужного заклинання. Я страждав від депресії протягом 6 місяців, але сьогодні я дуже щасливий, що познайомився з Д-ром ВОЄЛОМ, оскільки його заклинання дійсно змусили мене повірити, що заклинання дійсно є і вони діють. Я зневажала всі інструкції, які дав мені Д-Р WALE, тому що він пообіцяв мені, що зробить мене щасливою і гордою, і насправді все це сталося, і мій чоловік повернувся до мене, стоячи на колінах, благаючи мене про прощення за кілька днів після того, як я зв'язався з ним, і тепер ми знову пов'язані на все життя. Я можу сміливо сказати всім, що заклинання DR WALE дійсно найкращі та найпотужніші. Я вічно вдячний йому до кінця часів. Отже, ви можете зв’язатися з ним по електронній пошті через: WhatsApp/Viber: +2347054019402 або електронну пошту: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  39. Есть человек, которому я доверяю, и он творит чудеса с помощью заклинаний, его зовут DR WALE. девять лет назад он спас мой брак своим заклинанием. Мой муж подал на развод, и это было очень неловко, позорно и душераздирающе. Я начала искать помощи в Интернете, когда увидела разные свидетельства, в которых люди ценили DR WALE за помощь в восстановлении их отношений, поэтому я связалась с ним через WhatsApp: +2347054019402 для помогите, и он ответил и пообещал помочь мне восстановить мой брак с его заклинанием. Я сделала, как он меня велел, и через несколько дней мой муж вернулся, умоляя меня на коленях простить его и принять его обратно. Он отменил развод. Прошло девять лет, а мы все еще счастливы в браке. Я буду продолжать ценить доктора Уэйла, потому что он Бог на Земле. Он тоже может вам помочь. Свяжитесь с ним через WhatsApp: +2347054019402 ИЛИ по электронной почте: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  40. Я хочу написати це свідчення, щоб розповісти іншим і подякувати DR WALE за те, що він зробив для мене. Перші десять років мого шлюбу у мене було чотири викидні, і свекруха мене обзивала всілякими іменами, і це зробило моє подружнє життя дуже бурхливим і тягарем смутку. Моя хороша подруга розповіла мені про Д-ра Вейла, вона сказала, що Д-Р ВЕЛ був людиною, яка допомагала своєму братові, коли братові було важко. вона сказала, що DR WALE дуже сильна і чесна людина, і він справді допоміг своєму братові вирішити його проблему. звідти вона дала мені номер WhatsApp DR WALE +2347054019402 після того, як я провела дослідження про DR WALE, я побачила хороші свідчення та багато хороших коментарів про нього, я мало знав, що це буде кінець усіх моїх проблем. Я негайно звернувся до нього за допомогою, я отримав траву для фертильності, і він сказав мені використовувати її. Трава спрацювала, і мій чоловік навіть більше любив мене і купував мені дорогі речі. Одного дня я пішла в сусідню лікарню і повернулася додому з позитивним результатом вагітності, а через дев’ять місяців я народила хлопчика. З тих пір, як я зв’язався з Д-ром Уельом, моя історія була іншою. Зараз у мене двоє дітей і я дуже щасливий у шлюбі. ось контакт DR WALE: WhatsApp/Viber: +2347054019402 АБО Електронна адреса: drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  41. Мені було боляче й розбите серце, коли сім місяців тому між мною та моїм чоловіком у моєму шлюбі сталася дуже велика проблема. настільки жахливий, що подав справу до суду на розлучення. він сказав, що більше ніколи не хоче залишатися зі мною і що більше не любить мене. Тож він зібрав речі з дому і змусив мене та моїх дітей пережити сильний біль. Я намагався всіма можливими способами повернути його, після довгих прохань, але безрезультатно. І він підтвердив, що прийняв рішення і більше ніколи не хоче мене бачити. Тож одного вечора, повертаючись з роботи, я зустрів свого старого друга, який шукав мого чоловіка. Тож я йому все пояснила, і він сказав мені, що єдиний спосіб повернути свого чоловіка — це відвідати чародійця, тому що він справді це теж зробив. Тому я ніколи не вірив у магію, але мені нічого не залишалося, як слідувати його пораді. Потім він дав мені адресу електронної пошти заклинателя, якого він відвідав. dralaba3000@gmail.com. Наступного ранку я надіслала електронного листа на адресу, яку він мені дав, і заклинатель запевнив мене, що я поверну свого чоловіка протягом наступних двох днів. Яке дивовижне твердження!! Я ніколи в це не повірив, тому він поговорив зі мною і сказав мені все, що я мав зробити. Потім я роблю їх без збільшення, тому наступні два дні, на диво, мій чоловік, який не дзвонив мені протягом останніх 7 місяців, дзвонив мені, щоб повідомити, що він повертається. Так дивно !! Тож він повернувся того ж дня, з великою любов’ю та радістю, і вибачився за свою помилку та біль, який він завдав мені та моїм дітям. Тоді з того дня наш зв’язок став міцнішим, ніж раніше, за допомогою чудового заклинателя. Тому я пораджу, якщо у вас виникнуть проблеми, зв’яжіться з доктором алаба на електронну адресу: dralaba3000@gmail.com або зв’яжіться з ним у WhatsApp та Viber за цим номером: +1(425) 477-2744.......

    ВідповістиВидалити
  42. Привіт глядачам онлайн! Я тут, щоб поділитися своїм свідченням про те, як мені допомогли повернути дружину. Я був шахраєм, і моя дружина ловила мене кілька разів. Я намагався виправити себе, і щоразу обманював знову і знову. Здається, я не усвідомлював, що вона для мене значила, поки вона не залишила мене в спокої. Я почав шукати спосіб повернути її, але, здається, нічого не виходило ідеально, поки я не натрапив на статтю про доктора УЕЙЛА, який допоміг багатьом людям у всьому світі відновити стосунки. Я зв’язався з ним за номером у WhatsApp за номером +2347054019402, і він запевнив мене, що моя дружина повернеться до мене протягом кількох тижнів із його потужною магією, і я заплатив деяку суму євро за матеріали, необхідні для роботи. Дивно, але моя дружина повернулася додому через кілька тижнів, сказавши, що все ще любить мене, і я поклявся ніколи більше їй не зраджувати. Все завдяки DR WALE. WhatsApp/Viber: +2347054019402 або drwalespellhome@gmail.com

    ВідповістиВидалити

Надеемся на комментарии