* * * 2024 * * * 255 років від дня народження Івана Котляревського* * * 2024 * * * М210 років від дня народження Тараса Шевченка * * * 2024 * * * 150 років від дня народження Августина Волошина, президента Карпатської України * * * 2024 * * * 100 років від дня народження Павла Загребельного * * * 2024 * * * 450 років із часу видання першої друкованої книги в Україні «Апостола» * * * 2024 * * * 100 років з дня написання першого українського науково-фантастичного роману «Сонячна машина» Володимира Винниченка* * * 2024 ***За рішенням ЮНЕСКО Рік кінорежисера Сергія Параджанова * * * 2024 * * * Книжкова столиця світу 2024 року — французьке місто Страсбург* * *

четвер, 14 квітня 2016 р.

Галузеві навчальні посібники з англійської мови для спеціалістів економічного профілю



Мова - це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще. Мова - це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам'ять, найцінніше надбання віків, мова - це ще й музика, мелодика, фарби, буття, сучасна, художня, інтелектуальна і мисленнєва діяльність народу.

Олесь Гончар





В умовах глобалізації економіки англійська  мова стає важливим інформаційним продуктом, він допомагає об'єктивно оцінювати ситуацію в світовій економіці, виробляти стратегію підвищення ефективності економіки для свого підприємства.





У повсякденній професійній діяльності фахівців в області економіки і фінансів англійська мова необхідна для:
  • вивчення теорії та практики зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного бізнесу;
  • володіння словником економічних термінів, розширення знань в області економічної науки;
  • читання спеціальної літератури та матеріалів з витяганням необхідної інформації, придбання навичок реферування, анотування;
  • обробки великих масивів інформації на англійській мові;
  • вільного професійного спілкування з колегами як в Україні, так і за кордоном;
  • для ділового листування, ведення документації;
  • міжкультурної комунікації, розширення кругозору, зближення культур різних народів.


Пропонуємо добірку навчальних видань фахівцям в області економіки і фінансів


eng
81.432.1 -3
Ш98
Шух, Елке. Формули ділового мовлення[Текст] / Е. Шух. – Київ: Знання, 2010. – 160 с. – eng. – (Fit for Business English).
Завдяки даній книзі ви зможете навчитися успішно проводити наради, співбесіди та презентації, зустрічі під час ділових поїздок, розмовляти з клієнтами та вести переговори англійською мовою. Наведено приклади використання всіх термінів та виразів у типових ситуаціях. Видання призначене для всіх, хто хоче у будь-якій ситуації знайти спільну мову з діловими партнерами з інших країн та досягти найбільших успіхів у справах.

eng
81.432.1 -3
Ш19
Шахмалова, Н. А. Сучасна ділова англійська мова [Текст] = Business English: навч. посіб. / Н. А. Шахмалова. – Київ: КНЕУ, 2005. – 164 с. – eng.
Посібник відбиває різні аспекти ділової англійської мови, надає тлумачення економічних термінів, лексичні вправи, англо-український словничок, зразки практичного використання лексичного матеріалу в ситуаціях реального мовлення,  письмового та усного. Посібник призначається для студентів економічних та інших спеціальностей усіх форм навчання, а також для осіб, що вивчають англійську мову самостійно.

eng
81.432.1 -923
O 53
Олейнікова, О. М. Англійська мова професійного спілкування [Текст]: навч. посіб. / О. М. Олейнікова; рекоменд. М-вом освіти і науки України. – Львів: Новий Світ-2000, 2008. – 180 с. – eng.-(«Вища освіта в Україні»).
Посібник містить тематичний словник, тематичні тексти та зразки ділових листів для перекладу, діалоги, скорочені тексти для переказу. Після лексичних та граматичних вправ подано короткий довідник з граматики англійської мови, а також шість варіантів контрольних робіт з тестами, які студенти можуть виконувати під час занять або самостійно.

eng
81.432.1 -923
Б 48
Бербенець, Л. І. Business English Communication Course [Текст]: навч. посіб. / Л. І. Бербинець, Л. М. Хистова; М-во освіти і науки України; Київ. нац. торг.- екон. ун-т. – Київ: Київ. нац. торг.- екон. ун-т, 2004. – 204 с. – eng.
Посібник вміщує зразки комерційної кореспонденції, факсів, телексів. В ньому також представлена спеціальна лексика і фразеологія, яка стосується різних сфер бізнесу: планування, стратегії, управління, розробки нового продукту, управління персоналом тощо. Підручник призначений для осіб, які досягли певного рівня володіння англійською мовою і бажають засвоїти ділову англійську мову.

eng
81.432.1 -923
Ш 37
Шевченко, О. Л. Спеціалізована англійська мова для економістів (складання звітів, доповідей та підготовка усних презентацій) [Текст]: навч.-метод. посіб. для самост. вивч. дисц. / О. Л. Шевченко; М-во освіти і науки України; Київ. нац. екон. ун-т. – Київ: КНЕУ,2001. –92 с. – eng.
Навчально-методичний посібник являє собою практичний курс, націлений на ознайомлення із сучасними світовими вимогами до написання доповідей, формальних та неформальних звітів, службових записок, протоколів, а також усних презентацій. Створений на основі оригінальної англійської та американської ділової документації, він допоможе економістам ефективно працювати з іноземними партнерами та брати участь у міжнародних проектах. Призначається для студентів старших курсів економічних вузів, аспірантів, викладачів та співробітників фірм, що ведуть зовнішньо –економічну  діяльність.

eng
81.432.1 -7-923
Д 64
Долініна, Н. Г. Практика перекладу з англійської мови для студентів економічного профілю [Текст]: навч. посіб. / Н. Г. Долініна, З. М. Сучкова, О. В. Іваніга; М-во освіти і науки України; Харк. нац. екон. ун-т. – Харків: ІНЖЕК, 2009. – 144 с. – eng.
У посібнику подано деякі теоретичні засади перекладу, завдання, автентичні тексти, спрямовані на створення й розвиток навичок різних видів перекладу з англійської мови на рідну і з рідної на англійську. Посібник призначений для студентів-економістів, що вивчають зовнішньо - економічну діяльність, а також для широкого загалу, який цікавиться проблемами теорії та практики перекладу.

eng
81.432.1 -7-923
О 35
Овчинникова, И. М. Деловое общение по-английски: резюме, переписка, переговоры [Текст]: учеб. пособ. / И. М. Овчинникова, В. А. Лебедева; под. ред. проф. С. С. Хромова.-2-е изд. – Москва: «IDO PRESS»: «Универcитет. кн.», [2012]. –302 c. – eng.
Посібник формує орфографічні, граматичні та лексичні навички бізнес-спілкування англійською мовою. Кожний розділ містить тексти і вправи для вивчення певного типу листування: запити, претензії, комерційні пропозиції, електронні листи .В учбовому посібнику є приклади автентичних діалогів, зразків складання резюме і заяв при вступі на роботу, варіанти вітальних текстів та багато інших нюансів , що необхідно мати на увазі при діловому спілкуванні в англомовному середовищі. Видання призначене для студентів економічних і бізнес-спеціальностей, а також для ділових людей , що намагаються розширити свої бізнес-контакти.

eng
81.432.1 -923
Р 46
Памухина, Л. Г. Речевой этикет и бизнес [Текст]: учеб. пособ по англ. яз. / Л. Г. Памухина, К. А. Абрютина, Г. А. Рыжова и др – Москва: ГИС, 2008. – 208 с. – eng.
Посібник орієнтований на бажаючих в більш стислий час  відновити активне володіння англійською мовою в галузі ділової комунікації. Особливий наголос зроблений на подолання можливих мовленнєвих бар’єрів у діловому спілкуванні. По класифікації Ради Європи воно умовно відповідає рівню В1-В2. Посібник  також може бути використаний як корисний довідковий матеріал під час підготовки до ділової подорожі, перемовин, зустрічі з бізнес-партнерами, презентації тощо.

eng
81.432.1 -923
А 64
English for Economists [Teкст]: For students of economic departments of universities = Англійська мова для економістів: навч. посіб. / Ю. А. Прибатень, Г. О. Довгопол, І. Я. Бурлака та ін. –Київ: КНТ, 2008. – 360 с. – eng.
Даний посібник забезпечує розвиток навичок читання, володіння професійною лексикою, перекладу літератури з економічних питань, а також аналізу та обговорення прочитаного. Посібник складається з 14 розділів, які охоплюють основи економічної теорії та ознайомлення з основними економічними напрямками, він містить граматичний довідник українською мовою, тексти для самостійної роботи студентів. Посібник призначено для студентів економічних спеціальностей, аспірантів, спеціалістів-практиків, і всіх, хто бажає підвищити свій рівень володіння англійською мовою.

eng
81.432.1 -923
А 64
Шевченко, О. Л. Англійська мова для економістів: розмовні теми [Текст]: навч. посіб. / О. Л. Шевченко, Л. І. Чеботарьова, О. В. Чуркіна та ін.; за ред. канд. філол. наук, доц.. О. Л. Шевченко; М-во освіти і науки України; Київ. нац. екон. ун-т. – Київ: КНЕУ, 2005. – 565,[3]. – eng.
Пропонований посібник охоплює широкий спектр тем країнознавчого, загально - політичного та загальноекономічного характеру. Він призначений для тих, хто вже має базові знання з англійської мови в межах програми загальноосвітньої середньої школи і спрямований на розвиток навичок читання, перекладу та аналізу оригінальних текстів, уміння вести бесіду, брати участь у дискусіях англійською мовою. Видання містить творчі завдання - ділові ігри, кейси, питання для дискусійного обговорення , вправи для самостійної та індивідуальної роботи тощо.

eng
81.432.1 -7-923
В 75
Воробйова, І. А. Ділова англійська мова. Бізнес-курс з економіки [Текст] = English in Practice Business Economic Course: навч. посіб. для студентів вищ. навч. закл. /І. А. Воробйова; М-во освіти і науки України; Рівн. ін-т слов’янознавства Київ. славістичного ун-т. – Київ: Центр учб. літ., 2008. – 397,[3]: іл. – eng.
Посібник має на меті забезпечити майбутніх економістів знаннями основних граматичних конструкцій ділової англійської мови, розширити їхній словниковий запас за рахунок широкого вживання у сфері бізнесу лексичних одиниць, різноманітних термінів і понять, навчити написанню ділової документації та спілкуванню у соціально та професійно детермінованих ситуаціях. Посібник призначений для аудиторної і самостійної роботи як на ступені бакалаврату, так і у відповідних групах магістерського ступеня.

eng
81.432.1 -923
А 64
Англійська для економістів і бізнесменів [Текст] = English for Economists and Business Men: навч. посіб. для студентів екон. спец. вищ. навч. закл. / за ред. В. К. Шпака; допущ. М-вом освіти і науки України. –Київ: Вищ. шк., 2006. – 224 с. – eng.
Мета підручника – розвиток навичок роботи з фаховою літературою та усного мовлення на теми, передбачені програмою з іноземних мов для економічних факультетів. Система вправ забезпечує швидке й ефективне засвоєння студентами необхідних знань і вироблення стійких навичок фахової, усної та письмової , комунікації, роботи з англомовною економічною літературою.

eng
81.432.1 -923
Д 64
Долініна, Н. Г. Англійська мова: основи ведення бізнесу [Текст] = English: Basics of Running Business: для студентів екон. спец. , слухачів магістратури та ВШМБ: навч. посіб. / Н. Г. Долініна, І. В. Друзенко, З. М. Сучкова та ін.; М-во освіти і науки України; Харк. нац. екон. ун-т. – Харків: ІНЖЕК, 2006. – 336 с.: іл. – eng.
Посібник знайомить студентів із закордонною практикою підприємницької діяльності, діловою документацією і кореспонденцією, а також діловим спілкуванням англійською мовою завдяки комунікативній спрямованості всіх видів завдань.

eng
81.432.1 -923
І 67
Іноземна мова професійного спрямування: англійська мова для менеджерів [Текст]: підручник / за ред. Н. В. Мукан; затвердж. М-вом освіти і науки України. – Київ: Знання, 2009. – 595, [3]. – eng.
Мета підручника – забезпечити вдосконалення навичок роботи з фаховою літературою та усного мовлення на теми, передбачені програмою з іноземних мов професійного спрямування для студентів напрямку «Менеджмент» вищих навчальних закладів. Система граматичних вправ забезпечує швидке засвоєння студентами необхідних знань для роботи з англомовною літературою.

eng
81.432.1 -923
Ф 59
Фінанси англійською мовою [Текст] = English for Finance: навч. посіб. / уклад. Н. М. Голуб, Н. А. Шамхалова; М-во освіти і науки України; Київ. нац. екон. ун-т. – Київ: КНЕУ, 2004. – 426,[2]. – eng.
Даний посібник дає вичерпну інформацію щодо грошово-фінансової системи Великобританії, фінансових інститутів та фінансових ринків цієї країни, а також детально знайомить з термінами та поняттями у сфері фінансів загалом та фінансів підприємств, державних та міжнародних фінансів, страхування та фінансового ринку. Посібник розрахований на тих, хто має ґрунтовну підготовку з англійської мови і бажає підвищити свій рівень фахової англійської у сфері фінансів.

eng
81.432.1 -923
М 60
Мильнікова, В. В. Англійська мова економіки, фінансів та банківської справи [Текст]: навч. посіб. / В. В. Мильнікова; М-во освіти і науки України; Київ. нац. торг.- екон. ун-т. – Київ: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2001. – 390 с. – eng.
Посібник знайомить студентів зі спеціальною англійською термінологією економіки та фінансів з одночасним засвоєнням англійської граматики. Метою посібника є вироблення вмінь і навичок як усного мовлення у сфері фінансово-економічної діяльності й торгівлі, так і роботи з фаховою літературою.

eng
81.432.1 -923
С 38
Синівська, А. М. English for Accountants and Auditors [Текст] = Англійська мова для бухгалтерів та аудиторів: навч. посіб. / А. М. Синівська, В. Г. Шукачка; рекоменд. М-вом  освіти і науки України як навч. посіб. для студентів вищ. навч. закл. – Львів: Новий Світ-2000, 2010. – 245,[3]. – eng.
Даний посібник розрахований на студентів галузі знань «Економіка та підприємництво», а також суміжних економічних напрямів підготовки, для яких розуміння бухгалтерських понять є професійною необхідністю. Посібник може бути використаний на курсах вивчення ділової англійської мови, під час читання фахових текстів та ознайомлення з документацією. Він також буде корисним для аспірантів та викладачів, а також для фахівців, які мають справу з бухгалтерським обліком.

eng
65я2
Ш 61
Шимків, Анна. Англо-український тлумачний словник економічної лексики [Текст] = English-Ukrainian dictionary of economic terms  А. Шимків. – Київ: Вид. дім «Києво-Могил. Акад.», 2004. – 429, [3]. – eng.
Словник мітить поняття і терміни, які застосовуються у провідних галузях економічної діяльності, найуживаніші словосполучення з ними та їх українські відповідники. Визначення термінів відображають їх міжнародне розуміння і підкріплюються інформацією про практичне застосування у світі. У словнику зафіксовано синонімічний, антонімічний, гіпонімічний зв’язок між термінами, розкрито їх етимологію. Видання призначене для студентів і аспірантів економічних спеціальностей, викладачів, перекладачів та усіх, хто причетний до економічної діяльності.

eng
67.9(4УКР)302я2
Н 63
Ніколайчук, С. Словник податкових, фінансових та юридичних термінів [Текст] = Dictionary of Tax, Financial and Legal Terms: англ.-рос.-укр, укр.-рос.-англ. / С. Ніколайчук, Ю. Ніколайчук. – [Київ: ІНКОС, 2011]. – 328 с. – eng.
Словник містить переклад більше п’яти тисяч фахових термінів і понять у галузі оподаткування, фінансів і права. До багатьох термінів і понять наводяться пояснення, які дозволяють краще зрозуміти суть і контекст вживання терміну у міжнародній практиці. Словник призначений як для фахівців, які уже мають професійний досвід, так і для студентів, які готуються працювати у сфері податкового консалтингу, фінансів, права, професійного перекладу тощо.

ukr
81.411.1-4
У 45
Українсько-російсько-англійсько-німецький тлумачний та перекладний словник термінів ринкової економіки [Текст] / під ред. проф. Т. Р. Кияка. – вид. 2-ге, доп. та перероб. – Київ: Обереги. – 621,[3]. – («ABECEDARIUM»). – eng/ger.
Словник  пропонує понад 2000 українських термінів ринкової економіки з їхніми дефініціями та відповідниками в російській, англійській та німецькій мовах. За критерій відбору чи побудови українського терміну слугували оцінки його вмотивованості та поширеність його форми в інших мовах. Словник сформовано за алфавітно-гніздовим принципом з додатком алфавітних  покажчиків відповідних термінів російською, англійською та німецькою мовами, а також покажчика українських термінів, наведених за алфавітно-гніздовим принципом, що дозволяє його використовувати не тільки як тлумачний, але й як перекладний.

eng
81.432.1
B 68
Blakeslee, R. The Language of Trade [Текст]: A glossary of international trade terms / R. Blakeslee, C. A. Garcia.-Third ed. – [Washington: Gibson, Dunn & Crutcher LLP., 1993]. – 184 p.: illus. – eng.
Видання містить глосарій професійних термінів торгівлі, список акронімів(абревіатур) , що вживаються в міжнародній торгівлі , а також хронологію важливих подій в міжнародній торгівлі з 1916 року. Даний словник може зацікавити фахівців, що мають міжнародні економічні зв’язки.


1 коментар:

Надеемся на комментарии