* * * 2024 * * * 255 років від дня народження Івана Котляревського* * * 2024 * * * М210 років від дня народження Тараса Шевченка * * * 2024 * * * 150 років від дня народження Августина Волошина, президента Карпатської України * * * 2024 * * * 100 років від дня народження Павла Загребельного * * * 2024 * * * 450 років із часу видання першої друкованої книги в Україні «Апостола» * * * 2024 * * * 100 років з дня написання першого українського науково-фантастичного роману «Сонячна машина» Володимира Винниченка* * * 2024 ***За рішенням ЮНЕСКО Рік кінорежисера Сергія Параджанова * * * 2024 * * * Книжкова столиця світу 2024 року — французьке місто Страсбург* * *

середу, 2 серпня 2023 р.

Світові бестселери для покращення психологічного та емоційного стану від «Видавництва Старого Лева»

 

Ми думаємо, що кожний наш вибір — обґрунтований та зважений. Але чи справді це так? Чи замислюємось ми над тим, як саме ухвалюємо рішення? Чи відповідали на питання «Чого я хочу від життя?».

А чому ми бачимо сновидіння і чи можемо ними керувати? Як змінюється сон упродовж людського життя? І як врешті подолати безсоння?

Чи відкладаємо важливі й дрібні справи на завтра, на потім, на останній тиждень перед дедлайном?

Так як почати вірити в себе й довіряти собі? Як припинити себе применшувати?

Саме про це книжки, які вже давно стали бестселерами та допомогли мільйонам людей.

До речі, книжки були отримані від Міжнародного об’єднання «Oxfam», в дар бібліотеці було передано 215 україномовних книжок – 204 видавництва Старого Лева та 11 інших видавництв.

# Oxfam






 

Ден Аріелі — ізраїльсько-американський професор психології та поведінкової економіки. Засновник наукового центру «The Center for Advanced Hindsight» та співзасновник «BEworks». Лекції Дена Аріелі на TED мають кількамільйонні перегляди. Одним із головних наукових інтересів науковця є дослідження та розуміння процесу прийняття розумних, а не просто емоційних рішень у повсякденному житті.  Автор таких книжок, як «Передбачувана ірраціональність» та «Добре бути ірраціональними», що стали бестселерами за рейтингом газети «The New York Times», а також книги «Чесно про (не)чесність».

 



Аріелі, Ден. Передбачувана ірраціональність / Ден Аріелі ; пер. з англ. Дзвінки Завалій. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2021. — 296 с.

Прийнято вважати, що кожен із нас керує власним життям. Ми думаємо, що кожний наш вибір — обґрунтований та зважений. Але чи справді це так? Чи замислювались ви над тим, як саме ухвалюєте рішення? Чи намагались відстежити процес, який під час цього відбувається в голові? Чи аналізуєте усі «за» і «проти», щоб бути впевненими у правильності свого рішення? У книжці «Передбачувана ірраціональність» поведінковий економіст Ден Аріелі спростовує наше уявлення про те, що ми поводимось виключно раціонально. Професор досліджує щоденні ситуації та показує, як очікування, емоції, соціальні норми та інші невидимі і, здавалося б, нелогічні сили впливають на нашу здатність тверезо мислити. Він запитує: «Цікаво, а така поведінка — виняток чи правило?» — висуває свої припущення і придумує цікаві експерименти. Власне результатами експериментів автор ділиться у цій книжці, а також пропонує цікаві висновки, які можна застосувати у професійному та особистому житті.

 

Аріелі, Ден. Добре бути ірраціональними. Як мислити нелогічно та отримувати несподівані переваги / Ден Аріелі ; пер. з англ. Дзвінки Завалій. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2022. — 352 с.

У цій книжці поведінковий економіст Ден Аріелі ділиться результатами експериментів і, традиційно, розповідає, якими насправді нераціональними є люди. Проте, на відміну від «Передбачуваної ірраціональності», автор відстоює думку, що така ірраціональна природа й робить нас прекрасно людяними і додає життю фарб — наприклад, наша здатність знаходити сенс у роботі, закохуватися в наші творіння та ідеї, готовність довіряти та здатність адаптуватися. Книжка також є чудовим прикладом, по-перше, мистецтва сторітелінгу, а по-друге, здатності автора пояснювати важкі та складні психологічні поняття простими словами.

 

Аріелі, Ден. Чесно про (не)чесність / Ден Аріелі ; пер. з англ. Дзвінки Завалій. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. — 288 с.

Ви можете припустити, що книжка про нечесність розповість вам про особливості світогляду та поведінки злочинців, корпоративних шахраїв або навіть серійних убивць? Ні. Ця книжка про кожного з нас і про наші маленькі нечесні вчинки, як-от взяти з роботи додому кілька ручок, додати до свого проектного звіту кілька годин, віднести посиденьки з друзями в кав'ярні до витрат на відрядження. Ден Аріелі пропонує свою теорію, чому ми іноді чинимо нечесно. Він проводить захопливі експерименти, і їхні результати свідчать, які сили впливають на ступінь цієї нечесності. Ця книжка — захоплива мандрівка у знайомство зі собою.

 


***


Ґретхен Рубін — американська письменниця, юристка і блогерка. Авторка біографічних книжок про Вінстона Черчілля і Джона Кеннеді, мотиваційних подкастів, а також бестселерів за версією New York Times, найвідоміший з яких — «Проект Щастя», який перекладено понад 30-ма мовами світу.

 









Рубін Ґретхен. Проект Щастя / Ґретхен Рубін ; пер. з англ. Анатолія Сагана. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2022. — 368 с.

Одного дощового дня в міському автобусі Ґретхен Рубін запитувала себе: «Чого я хочу від життя?». І зрозуміла, що передовсім хоче бути щасливою. Так незвично було роздумувати над щастям, але вона вирішила присвятити цілий рік Проекту Щастя, який змінить її життя. І дійшла простої істини: працюючи над собою щодня, згідно плану, ви маленькими кроками наблизитеся до своїх мрій, здобудете на цьому шляху впевненість у собі, підтримку і визнання близьких вам людей. «Проект Щастя» — це книга ідей, яка синтезує тисячолітню мудрість та наукові дослідження, практичні поради та безцінний досвід жінки, яка, схоже, зрозуміла, що маленькі життєві зміни приводять за собою великі. От лише кожному варто вирішувати, що саме обрати і записати у свій проект, аби, зреалізувавши його, відчути себе по-справжньому щасливим.

 


***


Петра Бок — спікерка, тренерка та консультантка з питань управління. Народилася 1970 року в Бад-Наугаймі поблизу Франкфурта-на-Майні в Німеччині. Багато років допомагає клієнтам досягати нових кар’єрних сходинок, розділяти робоче й особисте на користь комфортного самопочуття і по-новому дивитися на власні цінності та успіхи. 2008 року заснувала Dr. Bock Coaching Akademie, де нині разом зі своєю командою навчає бізнес-коучів і лайф-коучів.

 





Бок, Петра. MINDFUCK. Як позбутися бар’єрів у своїй голові / Петра Бок ; пер. з нім. Анастасії Коник. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2022. — 232 с.

Світ змінився, а ми все ще керуємося давніми страхами, застереженнями і сумнівами. Ми шукаємо безпеки і не наважуємося ризикувати та змінюватися. Як почати вірити в себе й довіряти собі? Як припинити себе применшувати? Сучасне суспільство до цього готове, кожен із нас насправді готовий теж. Треба тільки розпізнати і подолати MINDFUCK. А давні механізми самозбереження цілком можуть працювати на нашу користь замість перешкоджати. Як це зробити, радить Петра Бок, одна з найвідоміших коучинь Німеччини, яка багато років допомагає клієнтам досягти нових кар’єрних сходинок, розділити робоче й особисте на користь комфортного самопочуття і по-новому поглянути на власні цінності та успіхи.

 


***


Стівен Річардз Кові — американський письменник, освітянин, підприємець та мотиваційний спікер. Найвідомішою його книгою є «7 звичок надзвичайно ефективних людей». Також він є автором таких книг, як «Перше спочатку», «Принципо-центричне лідерство», «7 звичок надзвичайно ефективних сімей», «Восьма звичка: від ефективності до величі»...

 







Кові, Стівен. 7 звичок високоефективного шлюбу. Як у вирі життя поставити стосунки на перше місце / Стівен Кові разом із Сандрою Кові, Джоном М. Кові, Джейн П. Кові ; пер. з англ. Катерини Корнієнко. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2022. — 160 с.

Бурхливі часи вимагають сильних, відданих особистих стосунків, уважає автор книжок «Сім звичок високоефективних людей» та «12 важелів успіху» Стівен Річардз Кові. А здорове подружжя і родина – підвалини цивілізації, та цегла, з якої будується суспільство. Міцні стосунки не можуть просто відбуватися, вони потребують сукупної енергії, таланту і бажання усіх членів родини. Два подружжя родини Кові діляться у книжці своїм досвідом подружнього життя, наголошуючи на 7-ми основних звичках високоефективного шлюбу, які допоможуть визначити пріоритети у стосунках, будувати щасливе й ефективне подружнє партнерство, об’єднатися довкола спільної мети та мрій, бачити місію шлюбу і правильно розподіляти час між роботою та родиною.

 


***


Метью Вокер — англійський вчений і професор неврології та психології Каліфорнійського університету в Берклі. Як науковець Метью Вокер зосередився на впливі сну на здоров’я людини. Він брав участь у багатьох наукових дослідженнях. Науковець, але пише для тих, хто не в темі — нефахівців, ілюструючи хитромудрі поняття за допомогою легких аналогій.

 





Вокер, Метью. Чому ми спимо. Користаємо з усіх можливостей сну та сновидінь / Метью Вокер ; пер. з англ. Ксенислави Крапки. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2022. — 472 с.

Сон — одна з останніх великих таємниць біології людини. Чимало вчених безуспішно намагалися розшифрувати незбагненний код сну, аж доки не розвинулися наукові методи дослідження мозку. Метью Вокер, американський професор нейронауки та психології, значну частину свого життя досліджує вплив сну на здоров'я людини. Учений з’ясував: сон — унікальний спосіб оздо­ровити мозок і тіло, ба більше — найдієвіший метод відтермінувати старіння. То яким є природний сон? Чому ми бачимо сновидіння і чи можемо ними керувати? Хто спить лише половиною мозку? Як змінюється сон упродовж людського життя? І як врешті подолати безсоння? На ці та безліч інших запитань Метью Вокер дає нам вичерпні, науково обґрунтовані відповіді. Книжка призначена всім, хто цікавляться питаннями біології людини та хотіли б у природний спосіб підвищити якість свого життя.


 

***


Діксіт, Авінаш К. Мистецтво стратегії. Посібник з теорії гри в житті та бізнесі / Авінаш К. Діксіт, Баррі Дж. Нейлбафф ; пер. з англ. Анастасії Богоніс. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2022. — 616 с.

Стратегічне мислення — це мистецтво перевершити суперника, усвідомлюючи, що суперник намагається перевершити тебе. Це також мистецтво пошуку шляхів до співпраці, навіть коли інші керовані винятково особистим зиском. Це мистецтво тлумачити і виявляти інформацію. А ще мистецтво ставити себе на місце іншого, щоб передбачити його вчинки й уплинути на них. Автори книжки вважають, що майстерне стратегічне мислення за таких численних і розмаїтих ситуацій і надалі залишається мистецтвом, але в основі його є кілька простих базових принципів — так і виникає ціла наука стратегії, а саме — теорія гри. Книжка для тих, хто хоче досягти більшого у бізнесі та житті, використовуючи науково доведені стратегії, а також для тих, хто захоплюється математикою і теорією ігор.

 


***


Бурка Джейн Б. Прокрастинація. Чому ви вдаєтеся до неї і що можна зробити із цим вже сьогодні / Джейн Б. Бурка, Ленора М. Юен ; пер. з англ. Ксенислави Крапки. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2022. — 400 с.

Відкладаєте важливі й дрібні справи на завтра, на потім, на останній тиждень перед дедлайном? Тоді ви — справжнісінький прокрастинатор. Відомі психологи Джейн Б. Бурка та Ленора М. Юен пропонують проникливий, чутливий, а іноді смішний погляд на проблему, яка зачіпає всіх: студентів та вчених, офіс-менеджерів та керівників, домогосподарок та продавців. Бо, напевне, навмисне затягування часу має свої причини, і їхнє коріння у нашому дитинстві та дорослому досвіді. Ця книжка — ефективний порадник із рекомендаціями, які допоможуть вам взятися до справи, оминаючи перешкоди прокрастинації, аби врешті успішно долати особистий шлях до психологічного зростання та успіху.

 



Підготувала К.В. Бондарчук, завідувачка читальним залом

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надеемся на комментарии