* * * 2024 * * * 255 років від дня народження Івана Котляревського* * * 2024 * * * М210 років від дня народження Тараса Шевченка * * * 2024 * * * 150 років від дня народження Августина Волошина, президента Карпатської України * * * 2024 * * * 100 років від дня народження Павла Загребельного * * * 2024 * * * 450 років із часу видання першої друкованої книги в Україні «Апостола» * * * 2024 * * * 100 років з дня написання першого українського науково-фантастичного роману «Сонячна машина» Володимира Винниченка* * * 2024 ***За рішенням ЮНЕСКО Рік кінорежисера Сергія Параджанова * * * 2024 * * * Книжкова столиця світу 2024 року — французьке місто Страсбург* * *

середу, 13 липня 2016 р.

Галузеві навчальні посібники для гуманітарних спеціальностей , а також для працівників готельного бізнесу та туризму, моряків та фахівців технічного профілю




Якщо ви розмовляєте з людиною мовою, яку вона розуміє, - слова досягають її голови. Якщо ви розмовляєте з людиною її мовою, то слова досягають серця.
Нельсон Мандела







12 принципів вивчення англійської мови від ESL-спеціаліста К. Бера
  1. Вивчення англійської мови – це поступовий процес, вміння не з’являються одразу.
  2. Визначтесь з метою вашого навчання. Що ви хочете дізнатися  і чому?
  3. Зробіть навчання звичкою. Намагайтеся дізнаватися щось нове для себе кожного дня. Якщо займатися по 10-15 хвилин щодня, то англійська мова буде весь час у голові. Але якщо ви займаєтесь лише раз на тиждень, то вона у вас буде рідким гостем .
  4. Ретельно підбирайте методики та учбові матеріали . Вам потрібно опановувати читання, граматику, письмо, говоріння і сприйняття мови на слух.
  5. Не створюйте рутину з навчання. Практикуйте різні речі щодня: слухайте, пишіть, розмовляйте, а не просто вивчайте граматику.
  6. Найдіть друзів, щоб вчитися і спілкуватися. Вивчення англійської мови у товаристві може бути досить перспективним.
  7. Добирайте для аудіювання і читання матеріали,  які вам цікаві. Це буде сприяти більш приємному і ефективному навчанню .
  8. Орієнтуйте граматику на практичне використання. Ви повинні практикувати те, що вивчаєте, і досить активно.
  9. Активно артикулюйте. Практикуйте вимовляння англійських слів вголос. Розвивайте навики вимовляння англійською. Це дуже ефективно.
  10. Будьте терплячі до себе. Навчання-це процес, і навчання говорінню займає багато часу. Це не комп’ютер , що включений абo виключений.
  11. Спілкуйтесь. Знайдіть товариша по листуванню. Граматичні вправи – це добре, але коли ваш друг на іншому кінці світу розуміє ваші електронні писання-це фантастика. Самий успішний спосіб навчання - спілкування.
  12. Використовуйте Інтернет. Це – самий захоплюючий  і необмежений ресурс, і він у вас під рукою.



Підручники гуманітарного напрямку

eng
81.432.1-923
З 38
Захарова, Е. В. Английский для журналистов [Текст]: Focus on TV News=Сегодня в теленовостях: учеб. пособ. / Е. В. Захарова, Л. В. Ульянищева. - Москва: АСТ: Восток-Запад, 2007. - 224 с.
Даний посібник призначений для студентів, що навчаються за фахом «Журналістика» і володіють основами англійського мови. Посібник складається з 5 частин, кожна з яких включає декілька розділів. Аутентичні тексти супроводжуються словником і розвернутою системою вправ, направлених на засвоєння спеціальної лексики, розуміння текстів, повторення граматики, стилістичне використання  термінології. Мета роботи – розвиток у студентів комунікативних навичок, що дають можливість здійснювати професійне спілкування англійською мовою в галузі телевізійної журналістики.

eng
81.42
К 89
Кузьменкова, Ю. Б. Английский язык для социологов[Текст]=English For Social Studies:учеб. для бакалавров / Ю. Б. Кузьменкова, А. Р. Жаворонкова. - Москва: Изд-во Юрайт, 2012. - 334 с. - (Учеб. НИУ ВШЭ).
Даний курс англійської мови для студентів, що спеціалізуються в галузі соціології, дозволяє оволодіти навичками англомовного загальнонаукового (академічного) і професійного спілкування і може бути використаний як для аудиторних , так і самостійних занять.

eng
81.432.1-923
К 21
Караваєва, Т. Л. Англійська мова для студентів І курсу (напрям «Політологія»): навч.-метод. посіб. /Т. Л. Караваєва, Н. М. Мікава, М. Г. Тер-Григорян. - Одеса: Одеський націон. ун-т імені І. І. Мечнікова, 2013. - 66 с.
Метою навчально-методичного посібника є допомога та підготовка студентів І курсу за напрямом «Політологія» до опанування англійської мови, а також до складання заліків та іспитів. Він містить граматичні таблиці з детальним поясненням, тренувальні вправи та тексти за фахом. Усі  завдання відображають активний мовний матеріал і побудовані за принципом поступового зростання труднощів. Посібник знайомить студентів з політичною системою країн, мову яких вони вивчають, сприяє розвитку самостійної роботи з іншомовним оригінальним матеріалом.

eng
81.432.1-2-92
К 63
Комогорова, М. І. Психологічні аспекти нашого життя /М. І. Комогорова. - Харків: Вид. група «Основа», 2015. - 124, [4] с. - (Бібліотека журналу «Англійська мова та література»; Вип. 9(153)).
Посібник містить шість розділів, у яких викладений навчальний матеріал та запропоновані тематичні і тренувальні вправи, спрямовані  на запам’ятовування нових лексичних одиниць теми. Кожен розділ містить певну кількість граматичних вправ на закріплення знань, умінь та навичок  граматики англійської мови. Також у посібнику вміщені типові для англійської мови тексти і завдання для розвитку усного монологічного та діалогічного мовлення. Для учнів старших класів та студентів вищих навчальних закладів немовних  факультетів за спеціальністю « Психологія людини».

eng
81.432.1-926
М 91
Муратова, З. Г. Welcome to the World of Philosophy [Текст]=Добро пожаловать в мир философии: учеб. пособ. для студентов высш. учеб. заведений / З. Г. Муратова, А. Б. Мурза, Е. М. Перцев; под ред. Т. Н. Шишкиной. - Москва: Академ. проект: Королёв: Парадигма, 2005. - 352 с. - («Gaudeamus»).
Посібник призначений для студентів старших курсів і аспірантів філософських факультетів університетів. Він містить оригінальні тексти, завдання і вправи, що  направлені на розвиток навичок усного англійського наукового мовлення.

eng
81.432.1-923
М 91
Student’s Guide to Philosophy [Текст]: методич. посіб. з читання англ. літ-ри за фахом для студентів І-ІІІ к. філософ. фак-ту денного та заочного від. / уклад. Л. М. Філюк. - Одеса: Бакаєв В. В., 2014. - 76 с.
Даний методичний посібник містить професійно спрямовані тексти з англомовних джерел та широкий спектр лексико-граматичних і комунікативних вправ. Опанувавши поданий матеріал, студенти зможуть не тільки читати, розуміти й перекладати іншомовні тексти за спеціальністю, але й формулювати свої власні думки в усному та писемному мовленні та вільно висловлювати їх у фаховому середовищі. Ціллю посібника є формування навичок роботи з філософським текстом для поглиблення знань з англійської мови і філософії зокрема.

eng
81.432.1-923
А 64
Звєрєва, Н. Ю. Англійська мова [Текст]: навч. посіб.: для студентів заочного від. істор. фак-ту / Н. Ю. Звєрєва, О. К. Пелікан, І. М. Потапов та ін. – Одеса: Астропринт, 2007. - 228 с.
Посібник містить оригінальні тексти з незначними скороченнями , що дозволяє студентам поряд з засвоєнням широкого лексичного шару «мови історика» утворити загальне уявлення про розвиток суспільства Великої Британії. Посібник є корисним для роботи на історичних факультетах та для осіб, самостійно вивчаючих англійську мову



Підручники для фахівців готельного бізнесу та туризму

eng
81.432.1-923я73
М 68
Mikhailov, N. N. English: Hotel, Restaurant and Tourist Businesses [Text]=Английский язык: гостиничный, ресторанный и туристический бизнес: учеб. пособ. / N. N. Mikhailov. - Москва: Академия, 2002. - 160 с.: illus.
Учбовий посібник містить тематичні тексти англійською і російською мовами з системою оригінальних мовних і мовленнєвих вправ, направлених на розвиток навичок читання, розуміння, обговорювання, реферування і перекладу спеціальної літератури, а також термінологічний глосарій. Тематика текстів відображає основи організації і управління сферою готельно-ресторанного бізнесу і туризму, маркетингові концепції у цій сфері.
Для студентів і викладачів вищих навчальних закладів. Посібник може бути корисним спеціалістам готельного, ресторанного і туристичного бізнесу.

eng
81.432.1-923
А 23
Агабекян, И. П. Английский язык для обслуживающего персонала [Текст]: учеб. пособ. / И. П. Агабекян. - Москва: Велби: Проспект, 2007. - 248 с.: ил.
Посібник представляє курс англійської мови для підготовки спеціалістів у сфері обслуговування. Він може бути використаний у вищих учбових закладах за сервісним і готельним фахом, при самостійних заняттях на курсах і перед подорожжю за кордон. Посібник має чітку і зручну структуру, яка сприяє швидкому засвоєнню матеріалу. Для студентів вузів, а також для всіх бажаючих вивчити англійську мову для використання у професійній діяльності.

eng
81.432.1-9
Б 91
Бунтіна, Л. Ф.  Англійська мова ресторанної справи [Текст]: навч. посіб. / Л. Ф. Бунтіна. - Київ: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2000. - 172 с.
Навчальний посібник призначено для студентів та фахівців, які спеціалізуються з технології та сервісу індустрії харчування і вивчають англійську мову як необхідну складову професійної кваліфікації. Може бути рекомендована не тільки спеціалістам галузі харчування, студентам ,які навчаються за спеціальностями, пов’язаними з організацією , технологією та менеджментом індустрії харчування, в також особам, які цікавляться цією тематикою.

eng
81.432.1-9
И 24
Иващенко, И. А. Английский язык для сферы туризма [Текст]: учеб. пособ. / И. А. Иващенко; под общ. Ред. Т. Н. Кондрашиной. - Москва: «Флинта: Моск. психол.-соц. институт, 2005. - 264 с.
В посібнику пропонується матеріал за темами «Готелі», «Туризм», «Транспортні послуги», «Харчування», «Напрями розвитку і рекламування у туризмі», « Робота в сфері туризму», «Розваги», «Огляд визначних  місць» , «Проведення конференцій». Тексти включають матеріали іноземної преси, що дає можливість не тільки удосконалювати навики володіння англійською мовою, а також дізнатися багато корисної інформації про тенденції розвитку в індустрії туризму в світі. Структура учбового посібника передбачає розвиток всіх навиків мовленнєвої діяльності. Для осіб, що цікавляться туризмом, а також для студентів спеціальних учбових закладів , що володіють англійською мовою на рівні Preintermediate.

eng
81.432.1я7
В 75
Воробьёва , С. А. Деловой английский для сферы туризма [Текст]=Your Way to Tourism /С. А. Воробьёва. - Москва: «Филология Три», 2002. - 352 с. - (English).
Посібник призначений для осіб, що професіонально займаються туризмом, а також для студентів спеціальних учбових закладів, що володіють англійською мовою на рівні Intermediate(середній) і бажають розширити словниковий запас по темах, зв’язаних з різними сферами роботи в індустрії туризму.



Підручники для фахівців морських спеціальностей

eng
81.432.1-9
С 76
IMO Standart Marine Communication Phrases [Text]: manual.coll. of auths.; ed. by Prof. N. O. Ivasyuk; Odessa National Maritime Academy. - Odessa: Feniks, 2013. - 278 p.
Підручник є першим національним виданням і педагогічною працею, що присвячена одній з найбільш важливих тем для майбутніх фахівців морських спеціальностей - стандартним висловлюванням для спілкування у морі. Посібник призначений як для студентів, так і для членів різномовних морських команд.

eng
81.432.1-9
Ж
Жигачёва, Э. Г. Деловой английский язык для судоводителей [Текст]: метод. пособ. / Э. Г. Жигачёва.- Репринт. - Москва: Мортехинформреклама. - 130 c.
Посібник розрахований на осіб, що раніше вивчали англійську мову і оволоділи нею в обсязі шкільної програми. Мета підручника - навчити роботі з документацією, читанню по спеціальності, веденню радіотелефонних перемовин.


eng
81.432.1-9
Б 74
Богомолов, О. С. Вводный курс морского английского язика для изучающих технику и инженерное дело[Текст] = An Introductory Course of Maritime English for Engineering Students: учеб. пособ. / О. С. Богомолов. - Одесса: ЦПАП, 1998. - 130 с.
Посібник  містить учбові і оригінальні тексти, які у сполученні з лексико-граматичними вправами і словником навчать здобувати професійно значущу інформацію з технічних та юридичних документів. Система комунікативних вправ забезпечить оволодіння елементарними вміннями усного мовлення англійською мовою в ситуаціях влаштування на роботу, підпису контракту, самостійної подорожі моряка за кордон і його повернення додому, прибуття на іноземний корабель і орієнтування на ньому, вступ  на посаду, прийняття завідування і виконання обов’язків вахтового. Рекомендовано у якості учбового посібника за фахом «Судноводіння та енергетика кораблів».

eng
81.432.1-923
N 65
Nikoulina, E. L. English for Marine Electrical Engineers [Text]=Английский язык для морских инженеров-электриков / Е. Л. Никулина. - [Одесса]: LATSTAR,2000. - 152 p.
Посібник є спеціальним курсом англійської мови для морських інженерів-електриків, і призначений для кадетів морських академій, морських коледжів, а також для членів екіпажів, що бажають оволодіти навиками професіональної англійської мови.




Підручники для фахівців технічного профілю

eng
81.432.1-923
А 23
Агабекян, И. П. Английский для инженеров / И. П. Агабекян, П. И. Коваленко. - изд. 3-е. - Ростов-на Дону: Феникс, 2005. -319, [1] с. - (Высшее образование).
Посібник містить відомості по фонетиці, усні теми, граматичний поурочний практикум, лексичні вправи на розширення словникового запасу, а також англо-російський технічний словник-мінімум. Призначений для студентів технічних вузів на першому і другому етапі навчання.

eng
81.432.1-923
А 23
Агабекян, И. П. Английский для технических вузов / И. П. Агабекян, П. И. Коваленко. - изд. 7-е.-Ростов-на Дону: Феникс, 2006. - 349,[1] с. - ( Высшее образование).
Посібник  складається з двох частин. Перша частина мітить повторювальний курс фонетики, основні граматичні розділи та закріплювальні вправи на дані теми .У другій частині превалює професійна тематика, а саме метали і металообробка, пластмаси і композитні матеріали, станки і обладнання, зварка, автоматизація і робототехніка , комп’ютерні технології.

eng
81.432.1-923
К 32
Квасова, Л. В. Английский язык для специалистов в области компьютерной техники и технологии =Professional English for Computing: учеб. пособ. / Л. В. Квасова, С. Л. Подвальный, О. Е. Сафонова. - Москва: КНОРУС, 2010. - 176 с.
У посібнику викладені способи перекладу наукових текстів, що не відносяться до компетенції елементарної граматики. Підручник містить англо-російський словник комп’ютерних термінів і скорочень, що становлять особливу складність. Призначено для магістрів і аспірантів , спеціалістів технічних вузів.

eng
81.432.1-923
Г 63
Гольцова, Е. В. Английский язык для пользователей ПК и программистов: самоучитель / Е. В. Гольцова. - Санкт-Петербург: КОРОНА, 2010. - 512 с.
Посібник містить унікальну методику викладання англійської мови. В 25 уроках представлений нормативний курс граматики. Матеріал вибраний і складений так, щоб зробити для того, хто вивчає англійську мову, зрозумілою структуру незнайомих англійських слів, словосполучень, речень і тексту. Мета книги – навчання всім видам читання англійського тексту: оглядове читання, читання з виявленням спеціальної інформації, читання з повним розумінням прочитаного, а також навчання навикам професійного спілкування. Посібник призначений для студентів технічних вузів, викладачів та всіх бажаючих вивчити англійську мову самостійно.

eng
81.432.1-923
К 93
Курашвили, Е. И. Английский язык для студентов-физиков: первый этап обучения: учебник / Е. И. Курашвили. - изд. 4-е, испр. – Москва: Астрель: АСТ, 2007. - 316,[4] c.
Основною метою підручника є розвиток навиків читання науково - технічної літератури по спеціальності та усного спілкування на побутові теми і з питань майбутнього фаху. Посібник містить 1. Фонетичний курс;2. Основний курс; 3. Спеціальний курс по розділам фізики. Кожний урок містить матеріал, достатній для розширення словника, розвитку навиків читання, мовлення, аудіювання та письма. Призначений для студентів фізико-технічного профілю.

eng
81.432.1-923
К 32
Квасова, Л. В. Английский язык в чрезвычайных ситуациях =Professional English in Emergency: учеб. пособ. / Л. В. Квасова, О. Е. Сафонова, А. А. Болдырева. - Москва: КНОРУС, 2011. - 152 с.

Посібник направлений, в першу чергу, на розвиток і удосконалення мовленнєвих навиків, що необхідні для роботи у надзвичайних ситуаціях, а також - навиків читання наукової літератури по спеціальності. Може використовуватись спеціалістами технічних вузів для удосконалення знань англійської мови в галузі захисту у надзвичайних ситуаціях.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надеемся на комментарии