* * * 2024 * * * 255 років від дня народження Івана Котляревського* * * 2024 * * * М210 років від дня народження Тараса Шевченка * * * 2024 * * * 150 років від дня народження Августина Волошина, президента Карпатської України * * * 2024 * * * 100 років від дня народження Павла Загребельного * * * 2024 * * * 450 років із часу видання першої друкованої книги в Україні «Апостола» * * * 2024 * * * 100 років з дня написання першого українського науково-фантастичного роману «Сонячна машина» Володимира Винниченка* * * 2024 ***За рішенням ЮНЕСКО Рік кінорежисера Сергія Параджанова * * * 2024 * * * Книжкова столиця світу 2024 року — французьке місто Страсбург* * *

середу, 22 березня 2017 р.

Дачні поради: новий сезон




Ось нарешті й прийшла довгоочікувана весна, а з нею – перше тепло. Та не тільки воно приходить з весною. У дачників починається новий сезон, коли потрібно міркувати: що садити, сіяти. Як вберегти та отримати довгоочікуваний  врожай?
Одещина є зоною ризикованого землеробства, тому врожаї овочевих культур сильно різняться за роками, і, тим не менш, досвідчені городники отримують високі врожаї незалежно від погодних умов. А частіше ті з городників, хто скаржиться на куплені в магазинах несхоже насіння і низьку врожайність, зазвичай порушують елементарні правила вирощування овочів.
Перш за все, це стосується отримання якісних сходів, що є визначальним фактором в отриманні високого врожаю.
Розтанув так обридлий багатьом сніг і настане дачний сезон! Але навіщо ж чекати? Уже в березні всі садівники і городники можуть почати вирощувати розсаду, причому робити це, не виходячи з квартири, у себе на підвіконні. В першу чергу необхідно визначиться з тим, які культури Ви плануєте вирощувати в цьому році, обзавестися насінням, ґрунтом, ємністю для посадки, а також продумати, як збільшити розмір підвіконня і поліпшити його освітленість.
Відомо, що у більшості дачні ділянки обмежені в площі, що не дозволяє розміщувати на них велику кількість дерев і тим самим розширювати сортовий асортимент плодових культур.
Дача – це не тільки робота в городі, а й відпочинок у мальовничому саду. Створити квітник під силу будь-якому садівникові-новачкові, але важливо, щоб квіти дійсно прикрашали ділянку, а не робили її надмірно строкатою і позбавленою смаку. Квіти потрібно не тільки посадити – за ними  потрібно доглядати протягом усього дачного сезону. Вибираємо найвдаліші види рослин і вчимося  створювати  квіткові композиції на дачі.
Протягом останніх років попит населення на свіжі овочі та фрукти  постійно розширеному асортименті зростає, тому вирощування на присадибній ділянці є копіткою працею  при якій виникає багато питань.
Тому протягом багатьох років вирощування  сільськогосподарської культури, ми вирішили пропонувати  книжкову виставку с порадами фахівців та аматорів.

Омельченко І.К., Третяк К.Д. Як формувати і обрізувати плодові дерева. – К.: Урожай, 1999. – 160 с.
Викладено способи обрізування і регулювання росту та плодоношення дерев, строки,  виді і техніку обрізування. Охарактеризовано типи крон та їх формування в основних плодових порід: яблуні, груші, айви, сливи, аличі вишні, черешні, абрикоса і персика з округлими, веретеноподібними та площинними кронами. Книга добре ілюстрована.
Для широкого кола читачів: садівників-аматорів, орендарів, фермерів, власників присадибних ділянок, а також для спеціалістів і майстрів-садівників.


Сад твоєї мрії: Ландшафт і дизайн / гол.ред. М. Халимоненко; ред. група: Т. Донцова, Н. Демченко, Н. Грехова. – К.: Дім, сад, город, 2009. – 48 с.
Сьогодні ж озеленення – це доволі непроста система заходів, проведення яких має враховувати особливості архітектурних споруд, ландшафту і дизайну садово-паркового будівництва та сучасного квітникарства.
Якщо ви хочете зробити на своїй присадибній ділянці справжній «рай» і власноруч, то ця книжечка спеціально для вас. Хіба може в світі бути щось прекрасніше, аніж виростити свій сад, створити свій зелений, квітучий і запашний куточок на землі.
Книга розрахована на широке коло читачів.

Барабаш О.Ю. Розсада овочевих культур: Поради, як виростити розсаду різних овочевих культур для відкритого і закритого ґрунту / О.Ю. Барабаш, В.В. Хареба, С.Т. Гузиря. – К.: Вища шк. , 2002. – 55с.: іл.
Викладено  відомості про вирощування  розсади для відкритого і закритого ґрунту таких культур: капусти, помідора, перцю, баклажана, фізаліса, огірка, гарбуза, кабачка, патисона, кавуна, дині, цибулі, селери  та салату. Розглянуто питання підготовки розсади до висаджування у відкритий ґрунт.
Для городників-аматорів, орендарів, фермерів, селян та власників дачних ділянок. Видання може бути корисним студентам аграрних навчальних закладів.

Сучасна енциклопедія садовода і городника: 1000 корисних порад фахівців. – Донецьк: ТОВ ВКФ «БАО», 2005. – 560 с.
До видання ввійшли корисні поради для садівників, городників і виноградарів. У книжці детально висвітлені основні агротехнічні прийоми, у тому числі вирощування культурних рослин у захищеному ґрунті. Описані як відомі, так і мало розповсюджені плодові та ягідні культури, городні рослини, агротехніка їх вирощування, профілактика й лікування хвороб рослин, методи зберігання врожаю тощо.
Видання розраховано на широку читацьку аудиторію.



Бублик Б.А. Огород по новому. Революционный метод «ничего-не-делая». – Харьков: Книжный  клуб «Клуб Семейного Досуга», 2014. – 320с: ил.
Многие из нас привыкли считать, что работа в огороде – это тяжкий изнуряющий труд, а видимые результаты достигаются ценой невероятных усилий. В этой книге рассказывается о том, как организовать свой участок в согласии с природой, чтобы получить и удовольствие, и богатый урожай.
Благоустройство участка от ландшафтного дизайна до садових построек. Большая энциклопедия. – Минск: Харвест, 2010. – 224с.: ил.
Ландшафтный дизайн – это благоустройство земельного участка, на котором расположены не только жилой дом и хозяйственные пост ройки, но и дорожки, изгороди, альпийские горки, водоемы, уголки отдыха, барбекю, цветы, кустарники, гозон и многое другое.
В этой книге вы найдете массу дизайнерських секретов и примов, которые не только подчеркнут красоту вашого дома, но и создадут ощущение комфорта и благополуччя.

Мусич В.Н. Дачне советы: наш сад / В.Н.Мусич – Одеса: Прес-курьер, 2013. – 72 с.
Эта книга подготовлена в помощь всем дачникам и земледельцам, мечтающим вырастить свой сад. В ней читатель найдет конкретные советы о том, как правильно выбрать саженец, как его посадить и вырастить, как эффективно за щитить от болезней и вредителей. Рекомендации подготовлены с учетом климатических  особенностей Юга Украины.




Бауэр Уте. Мой цветущий сад. Простые методы создания клумб, не требующих особого ухода / пер. с нем. А.Неделько – Харьков: Клуб Семейного Досуга, 2014. – 160 с.
Мечта каждого садовода – цветущий с весны до осени сад. В книге собраны идеи оформления, рекомендации по выбору подходящего участка и планированию цветников, наглядне схемы посадки, советы профессионалов, информация о болем чем 200 видах неприхотливых и эффективных растений, которые станут украшением вашого сада. 
Благодаря этой книге научетесь правильно выбирать и комбинировать растения так, чтобы ваш сад был в постоянном цветении.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надеемся на комментарии