Ви дізнаєтеся: секрети рецептів тістечка, тортів, десертів, полуничної дзеркальної глазурі, найвідоміших видів піц та як створювати власні кулінарні шедеври. Ви навчитися готувати: неаполітанську піцу «Маргарита», крем Муслін, бісквіт Женуаз, смачну каву та складати меню на святкову вечерю.
Освітній серіал «Кондитер»
Як стати професійним кондитером?
Можливо, найсолодший серіал на всій
платформі Дія.Освіта. Саме він навчить вас створювати справжні кулінарні
шедеври: святкові торти, порційні тістечка, мусові десерти, тарталетки,
готувати різні креми й види тіста.
Дізнайтеся про плюси професії кондитера та
зануртеся у типовий робочий день в ресторані. Смачного засвоєння інформації!
Навички:
Приготування бісквітів;
Приготування дріжджового тіста;
Приготування заварного тіста;
Приготування листкового тіста;
Приготування пісочного тіста;
Приготування різних видів кремів;
Приготування тіста для круасанів та
віденської випічки.
Освітній серіал створено з ініціативи
Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Google.org, Фонду Східна Європа
за сприяння Анастасії Степанової.
Переглянути серіал можна ТУТ
Освітній серіал «Бариста»
Як стати баристою і готувати каву
правильно?
Кислинка у каві з Кенії, терпкі нотки
Ефіопії, нотки горіхів, папаї та свіжих булочок — кава може бути будь-якою.
Баристи знають все про кавові зерна, їхнє
обсмажування та способи приготування кави. Навчіться готувати еспресо, лате й
інші напої в цьому освітньому серіалі. А якщо все сподобається — можливо,
професія баристи саме для вас?
Навички:
Робота з видами кави та їх особливості;
Робота з різними видами молока;
Робота з різними інструментами баристи;
Робота з різними типами та помолами кави;
Способи та техніки приготування кави;
Створення базових кавових напоїв;
Створення латте-арту;
Створення складних кавових напоїв.
Освітній серіал створено з ініціативи
Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Google.org, Фонду Східна Європа
за сприяння мережі Lviv Croissants.
Переглянути серіал можна ТУТ
Освітній серіал «Шеф-кухар»
Все, що ви маєте знати про професію
кухаря?
Не обов’язково щоразу скликати всіх
друзів, коли готуєте багато рецептів — можна зробити кулінарію своєю роботою! В
освітньому серіалі ви дізнаєтеся, як працюють кухарі та як їх координує
шеф-кухар.
Дослідіть, як працює заклад харчування,
яка ієрархія посад на кухні і які гастрономічні тренди стають популярними.
Експериментуйте зі знайомими рецептами — кукурудзяною кашею, сендвічем чи
млинцями. Ще трохи — і ви готові до званої вечері!
Навички:
Відстеження трендів гастрономії;
Складання вечернього меню;
Складання меню обідів;
Складання меню сніданків;
Створення власних рецептів у гастрономії;
Техніки нарізання певних типів продуктів;
Техніки нарізання продуктів.
Освітній серіал створено з ініціативи
Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Google.org, Фонду Східна Європа
за сприяння Спельти та Культури ринку.
Переглянути серіал можна ТУТ
Освітній серіал «Піцайоло»
Що потрібно, щоб готувати піцу як профі?
Піца — найкращий вибір, коли хочеш ситно,
смачно і з доставленням додому. Ми не насолоджувалися б нею, якби не піцайоло.
Якщо ви також хочете професійно готувати піцу — перегляньте освітній серіал і
дізнайтеся всі секрети процесу.
Прослухайте у серіях, чим піцайоло
відрізняється від звичайного кухаря, яке обладнання використовує, як працює з
тістом. Навчіться готувати «Маргариту» та інші види піци. А щоб було ідеально,
робіть це під італійську музику!
Навички:
Підбір видів борошна;
Приготування різних видів тіста для піци;
Заміс тіста на піцу;
Приготування піци за класичними
рецептурами.
Освітній серіал створено з ініціативи
Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Google.org, Фонду Східна Європа
за сприяння 1708 pizza di Napoli.
Переглянути серіал можна ТУТ
Освітній серіал «Пекар»
Як стати професійним пекарем?
Запахи сінабонів, ранкових багетів чи
булочок так і ваблять у пекарню. Пекарі
готують, поки ми спимо, замішують кілограми тіста, шукають неповторні смакові
поєднання і прикрашають тістечка яскравими кольорами.
В освітньому серіалі дізнайтеся, як
працювати пекарем, налаштовувати обладнання, обирати продукти для рецептів та
готувати майбутні вироби. А потім – сінабон!
Навички:
Використання базових правил та рецептур
випічки
Відстеження трендів випічки
Підбір видів борошна
Приготування бісквітного тіста
Приготування дріжджового тіста
Приготування заварного тіста
Приготування здобного тіста
Приготування листкового тіста
Приготування пісочного тіста
Освітній серіал створено з ініціативи
Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Google.org, Фонду Східна Європа
за сприяння «Сільпо».
Переглянути серіал можна ТУТ
***
Волков О. Сучасна українська кухня. Гастрономічна подорож Україною / Олексій Волков. — Київ : ТОВ «Поліпрінт», 2021. — 240 с.
Книга передбачає гастрономічні історії з
кожного регіону України. Разом 30 кулінарних історій та кращих українських
страв до 30-тиріччя країни. Наше завдання — дати можливість якомога більшій
кількості людей дізнатися про ці неймовірно смачні історії.
Вонг С. Gastro Obscura. Найдивовижніші смачні місця планети / Сесілі Вонг, Ділан Тьюрас ; пер. з англ. Наталії Гоїн. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2023. — 416 с.
Цей захопливий путівник пропонує поглянути
на світ через кулінарні традиції різних народів. Бо їжа — це більше, ніж смак,
це частина культурної спадщини. Готові скуштувати зварене з туману чилійське
пиво? Або сардинську пасту «нитки Бога»? Що їдять борці сумо? Що можна випити в
барі на антарктичній станції «Академік Вернадський»? Чому в Тунісі чай
продавали тільки в аптеках і за рецептом? І загалом - які страви варто спробувати
в різних країнах? Із цим атласом ви відвідаєте 7 континентів і познайомитеся зі
стравами 120 народів. Гастрономічна подорож усім світом починається!
Клопотенко Є. Зваблення їжею з українським смаком / Євген Клопотенко. — Київ : Книгослав, 2020. — 176 с. — (Серія «Полиця нон-фікшен).
Це книжка відомого шеф-кухаря, кулінарного
експерта Євгена Клопотенка. Автор протягом кількох років досліджував історію
національних страв, вивчав кулінарну літературу різних часів, мандрував всією
країною, спілкувався з істориками, щоб сформувати власне розуміння української
кухні. У книжці — 70 авторських рецептів давніх страв, які розділено на 9
розділів.
Ви дізнаєтесь як приготувати супи та юшки,
страви з м’яса, риби, овочів та грибів, каші, напої, закуски, випічку та
солодке. Окрім рецептів, книжка містить чимало цікавих фактів про українські
продукти та харчі — як їх споживали раніше, чим вони корисні, у який спосіб їх
найкраще готувати. А ще кулінарний експерт згадує про свою дослідницьку
експедицію та міста, які вразили його своєю кулінарною традицією.




Немає коментарів:
Дописати коментар
Надеемся на комментарии