* * * 2024 * * * 255 років від дня народження Івана Котляревського* * * 2024 * * * М210 років від дня народження Тараса Шевченка * * * 2024 * * * 150 років від дня народження Августина Волошина, президента Карпатської України * * * 2024 * * * 100 років від дня народження Павла Загребельного * * * 2024 * * * 450 років із часу видання першої друкованої книги в Україні «Апостола» * * * 2024 * * * 100 років з дня написання першого українського науково-фантастичного роману «Сонячна машина» Володимира Винниченка* * * 2024 ***За рішенням ЮНЕСКО Рік кінорежисера Сергія Параджанова * * * 2024 * * * Книжкова столиця світу 2024 року — французьке місто Страсбург* * *

середу, 18 грудня 2019 р.

Подарунки своїми рукам - секрети майстерності


Рукоділля - це завжди цікаве і модне захоплення. Ефектні прикраси, іграшки та стильні предмети інтер'єру можна зробити своїми руками. Створити оригінальний блокнот або незвичайну листівку допоможе квіллінг, а в техніці печворк можна виготовити набір красивих і практичних прихваток для кухні або чудову ковдру. Порадують близьких і друзів вишиті або зв'язані гачком серветки, скатертини, подушки ... Речі, зроблені з любов'ю, зберігають в собі частинку тепла майстра і тому особливо приємні, а процес їх створення приносить неймовірне задоволення!



Рукоділля: повна енциклопедія. Модні речі для всієї родини, вишукані скатертини і серветки, оригінальні аксесуари та прикраси, милі м'які іграшки та симпатичні сувеніри - все це ви можете зробити своїми руками, дотримуючись наведених в книзі порад. Детальний опис та ілюстрації допоможуть впоратися з роботою початківцям, а досвідчені майстрині дізнаються з цієї книги багато нового.






Ляльковий світ


Клер Гарланд. В’яжемо спицями іграшки. Завдяки цій книзі ваш будинок наповниться милими, симпатичними звірятами. Всі моделі не дуже складні і супроводжуються докладними схемами і описами, так що впоратися з ними може будь-хто. Багато з них - невеликі, вимагають трохи пряжі - і у вас буде прекрасна можливість використовувати залишки ниток, яким ви до сих пір не знайшли застосування. Кожна частина іграшки в'яжеться об’ємною, а потім вони зшиваються. А які чудові моделі! Справжній зоомагазин! Тут і веселий щеня, і цікавий кошеня, і чарівні кролики, і крихітні поні, і різнобарвний хамелеон…

Моллі Годдард. В'язані іграшки. У книзі представлено понад 40 спеціально відібраних моделей, які ви можете виконати самі. Книга містить докладні інструкції і схеми, а також кольорові фотографії іграшок різного ступеня складності. У цій колекції ви знайдете чарівну гусеницю і зворушливого равлика, працелюбну бджілку і веселого клоуна, а також тварин дикої природи.



Тетяна Лебедєва, Тетяна Шевченко. Авторська лялька: майстер-клас для початківців. Стильна авторська лялька - прекрасний подарунок близькій людині і оригінальна іграшка для дитини. Лялька, зроблена своїми руками, обов'язково має свій характер. Ця книга розповість, як своїми руками зробити супермодну оригінальну ляльку-тильду або ж традиційну в'язану ляльку. Два чудових майстра поділяться з Вами на сторінках цієї книги своїми вміннями та секретами.



Керрі Лорд. Зоопарк Едварда. В'язані тварини. Всі герої цієї книги по-своєму симпатичні і унікальні. Романтична зайчиха Емма, слониха Бріджит, їжачок Френсіс, ведмідь Петро, лев Руфус, білка Бредлі ... 40 кумедних мешканців нашої планети з нетерпінням чекають можливості познайомитися з вами! Завдяки зрозумілим інструкціям і красивим кольоровим фотографіям виконання їх під силу навіть новачкові.



Керрі Лорд. Зоопарк Едварда. В'язані птахи. Створення приголомшливої колекції, до якої увійшли сором'язливий фламінго, сова-письменниця і фазан, доставить вам справжнє задоволення. 40 кумедних представників світу пернатих з нетерпінням чекають можливості познайомитися з вами! Почитайте історію цих часом дивакуватих, але дуже милих персонажів, дізнайтеся, що вони люблять і про що мріють, а потім приступайте до в'язання! Слідуючи рекомендаціям автора, по кожному з представлених в книзі описів можна зв'язати чотири іграшки, а це цілих 160 варіантів, - так що швидше вибирайте пташку і беріть в руки гачок!

Керрі Лорд. Зоопарк Едварда. В'язані собаки. Новий формат старовинного рукоділля, який став модним захопленням в наші дні і користується величезною популярністю в усьому світі. Надзвичайно реалістичні в'язані іграшки, створені за схемами британської майстрині Керрі Лорд, - відмінна прикраса сучасного інтер'єру і чудовий подарунок дітям і дорослим. Якщо вас розчулюють маленькі собаки, зверніть увагу на пуделя Міллі, французького бульдога Енцо або мопса Спенсера. Якщо ви мрієте про собаку великого розміру, заведіть собі бордоського дога Ліона або хаскі Лексі. А Лабрадор Елеонора і кокер-спанієль Саксон із задоволенням оселяться в сумочках ваших дітей. У цих приголомшливих собак дуже легко закохатися - подорожуючи з гачком  сторінками книги, ви напевно обзаведетеся новими друзями!

Ольга Тарасова. Таємничий світ ляльки - мотанки. Запрошуємо всіх охочих до манливого світу ляльки-мотанки, яка є віддзеркаленням прадавньої культури, традицій і світовідчуття наших пращурів. Лялька-мотанка - не лише певний культурний символ. Це й потужний хатньо-побутовий оберіг, і обрядовий атрибут, і забавка для дітей і дорослих, і оригінальний сувенір, і прикраса інтер’єру оселі. Дізнатися про різновиди й призначення ляльок-мотанок, традиції, обряди й звичаї, з якими вони пов’язані, опанувати зовсім не складні способи їх виготовлення й зрештою мати напрочуд цікаве й корисне улюблене заняття на дозвіллі вам допоможе пропонована книжечка.


Меллані Харлстон, Розалі Квінлан. Шиємо кумедні ляльки та іграшки. Весела мишка і сором'язлива панда, граціозна зебра і мудрий лев, пустотлива свинка і милий жабеня - під однією обкладинкою зібрано колекцію з дванадцяти унікальних іграшок. Корисні поради та рекомендації щодо вибору матеріалу, опис швейних технік і барвисті ілюстрації допоможуть вам виконати будь-яку модель. Іграшки приносять величезну радість і тому, хто їх робить, і тому, хто їх отримує в подарунок.



Лорі Шарп. Іграшки та звірятка своїми руками: техніка валяння вовни. Ця книга - справжній майстер-клас з валяння з вовни забавних звіряток і милих лялечок. Керуючись інструкціями, кольоровими фотографіями і готовими шаблонами, ви легко створити унікальну колекцію пухнастих іграшок! Ви отримаєте цінні поради щодо вибору матеріалів та інструментів і досконально зможете вивчити техніку валяння. А якщо ви не новачок в цій справі, відкриттям для вас стануть вишукані моделі - проекти, які дуже хочеться втілити в життя!





Цікаві факти



Під час розкопок Помпеї було виявлено численні лялькові крамниці зі збереженим товаром. Виготовляли ляльок із випаленої глини, кістки, дерева, воску, бурштину, бронзи, міді й навіть срібла із золотом.


В Єгипті знайдено ляльку епохи Римської імперії ( IV-IIIстоліття до нової ери). Лялька заввишки 19 см. Виготовлено її з грубого полотна й начинено шматинками та папірусом. Руки зроблено зі зсуканої полотнини. Кольорова вовняна тканина, що колись покривала тулубець, практично не збереглася. Ця лялька, що дійшла до нашої доби лише завдяки посушливому єгипетському клімату, нині експонується в Британському музеї.




Чарівний візерунок



Лідія Бебешко. Українська вишиванка. Вишивка - перлина народної культури, візитівка українців та справжній культурний код, що зберігає в собі традиції наших предків. Чудові орнаменти, прості крої сорочок, гармонійне поєднання кольорів… Вишиванки - це окраса українського традиційного одягу.
Видання містить схеми моделей жіночих і чоловічих вишиванок. Композиції створені на основі старовинних колекційних взірців, але з урахуванням сучасних тенденцій вишивання. Поліські, бойківські, галицькі, буковинські, закарпатські, слобожанські, полтавські, подільські орнаменти. Схеми розроблені автором за кращими колекційними взірцями з музейних і приватних колекцій. У книжці є все, що необхідно для того, аби створити та власними руками вишити красиву українську одежу для дорослих і підлітків: детальні схеми узорів для різних деталей сорочок, вказівки щодо вживання різноманітних поверхневих швів, схеми крою тощо. Відкрийте для себе скарбницю українського вишивального мистецтва!

В'язання в техніці філе. Завіси і скатертини, прошви для постільної білизни і облямівка на рушниках - існує безліч способів прикрасити квартиру або будинок за допомогою філе в'язання. При цьому техніка так проста, що вже у початківців прекрасно вийдуть декоративні мережива.







Вишиті ковдри. Для вишуканої леді. Моделі, представлені в цій книзі, покращують настрій, пробуджують приємні спогади і найкращі почуття. Чого варті одні назви: «Квітково-ягідна сюїта», «Літня симфонія», «Шехерезада», «Осінній блюз» ... Всі вироби розроблені і виконані талановитими дизайнерами вишивок. Тепер і ви зможете ознайомитися з колекцією з дев'яти абсолютно приголомшливих, розкішних ковдр, прикрашених витонченими аплікаціями, флористичними візерунками і елегантною вишивкою в різних мотивах. Всі проекти забезпечені кольоровими фотографіями готових виробів і найдокладнішими інструкціями, тому з ними впорається будь-яка рукодільниця.


Люба Гавур. Чарівні візерунки. В книжці пoкaзaнo 209 змoдeльoвaниx нa кoмп’ютepi узopiв для вишивaння. Чacтинa вiзepункiв пpиcвячeнi квiткoвим opнaмeнтaм. Peштa є тpaдицiйними гeoмeтpичними cxeмaми, для cтвopeння якиx були зacтocoвaнi xapaктepнi для укpaїнcькoї вишивки eлeмeнти cимвoлicтики. Узopи мoжуть бути викopиcтaнi для вишивaння дитячиx i жiнoчиx блузoчoк, чoлoвiчиx copoчoк, pушникiв i cepвeтoк.







Тамара Канурская. Чари бісеру. Робота з бісером - дуже захоплююче заняття. З його допомогою можна вишивати, плести прикраси, робити іграшки, , виготовляти біжутерію… Видання буде цікаво і тим, хто робить перші кроки в мистецтві бісероплетіння, і досвідченим майстрам.







Мілінда Косс. Мистецтво вишивки. Вишивання - це прекрасне творче проведення часу і ліки від стресових ситуацій. Перебувати серед красивих кольорових ниток і багато прикрашених тканин - велике задоволення. У даній книзі представлено опис понад 100 видів вишивальних стібків, вишивка вовною по тканині, намистинками, люрексом і золотом, двадцять чудових моделей з докладними інструкціями і більше 75 мотивів для ваших виробів.




Марінда Стюарт. Об'ємна вишивка. Сучасна техніка рукоділля, яка дозволяє створювати чудово прикрашені ексклюзивні моделі одягу. Виконана на шовку, вовни, оксамиті, трикотажі, тканинах ручного розпису, об'ємна вишивка всілякими видами ниток в поєднанні з різними аксесуарами виглядає розкішно та вишукано. Цією вишивкою можна прикрасити біжутерію і будь-які речі починаючи з покривал, штор, клаптевих ковдр і постільної білизни і закінчуючи настінними килимками, панно і дитячими іграшками. Автор книги ділиться секретами своєї майстерності в докладному навчальному курсі, забезпеченому детальними інструкціями.


Українська вишивка. Серія «Золота колекція». Жовтий. Цей колір - позитивний і енергійний, він допомагає людині розкритися і легко піднімає настрій, тож вишивання нитками жовтого відтінку обов’язково подарує вам надзвичайне задоволення! Готуйте яскраво-сонячні відтінки ниточок і поринайте в свою улюблену справу - вишивання! Восьма книга з серії «Золота колекція. Жовтий» містить багато яскравих фотографій у супроводі ліричних сюжетних замальовок, цікаву пізнавальну та навчальну інформацію, а також детальні схеми та ескізи.




Лінда П. Шаппер. 300 нових візерунків в'язання гачком. У цій книзі умільці знайдуть оригінальні візерунки для в'язання гачком, за допомогою яких можна створити неповторні і затишні вироби. Круглі і квадратні, трикутні і шестикутні, маленькі, середні і великі, об'ємні і плоскі - вибирайте будь-який з представлених в книзі мотивів і сміливо втілюйте свої творчі фантазії в життя! Завдяки детальному опису технік, прийомів і елементів в'язання, кольоровим фотографіям і схемами візерунків, процес створення нової моделі перетвориться на справжнє задоволення!






Цікаві факти



Вишивка - один з найбільш поширених видів декоративного мистецтва, в якому орнаментальне та сюжетне зображення на тканині, шкірі, повсті виконується різними ручними або машинними швами. Вишивка виникла з появою шитва на примітивному одязі людини кам‘яного віку. Уже в першому тисячолітті до нашої ери вишивка досягла високого художнього рівня в народів Стародавнього Вавилону, Греції, Риму, Китаю, Індії, Ірану. Особливою пишністю відзначалася вишивка Візантії. Вплив її позначився на вишивальному мистецтві країн Середньовічної Європи і Київської Русі.


Перші вишивки на території України з'явилися ще за скіфів. Археологічні розкопки підтверджують, що знайдені на Черкащині фігурки чоловіків, створені ще у VI столітті, в своєму оздобленні мають не тільки структурні особливості українського одягу XVIII-XIX століть, а й елементи давнього орнаменту.


Ручне в’язання було винайдено, коли люди, граючи з петлями з нитки, зрозуміли, що вони можуть одержати міцне і еластичне полотно, варто лише протягнути крізь петлю нитку. Спочатку, як і більшість текстильних ремесел, в’язання було чоловічим ремеслом, тоді як жінки пряли вовну. В’язані шкарпетки, що були знайдені в Єгипті і які збереглися завдяки сухому клімату, є найбільш ранніми екземплярами в’язаних предметів, що дійшли до наших днів.


Існує версія що  батьківщиною скла  був Давній Єгипет. Археологічні розкопки свідчать про те що оздобленням  речей та виготовленням  бісерних прикрас тут займалися ще в ІV ст. до н.е. Саме з Єгиптом пов’язані перші згадки про бісер. Назва його походить від арабського слова «бусра, бусер - штучні перли». В давньому Єгипті жінки і чоловіки носили намисто з бісеру. Найпоширенішим видом скляних виробів було намисто. Завдяки вдосконаленню технології виготовлення, його можна було робити все дрібнішим. Так виник бісер. Спочатку його виготовляли з непрозорого скла переважно чорно-синього або зеленого кольору різними способами. Розплавлену скляну масу витягували у тонку нитку та накручували на мідний стержень, товщина якого відповідала отвору намистинок. Після цього стержень вилучали, а намистинку повторно нагрівали, обробляючи вручну. Технологія  скловиробництва  постійно вдосконалювалася. Так у ІІ столітті до нашої ери з’явилося напівпрозоре скло, а в І  ст. до нашої ери почали варити прозоре скло різних кольорів.



Магія тканини



Полін Інесон. Чарівні квіти з тканини. Дзвіночки і виноградне гроно, гвоздика, хризантема ... - прикрасьте подушки, ковдри та інші предмети інтер'єру клаптевим шиттям і аплікацією з тканини! У цій книзі ви знайдете доступні пояснення і практичні поради: як підібрати тканину, як правильно обробити деталі квітки, як зробити так, щоб квіти у вас вийшли як справжні. Кожен з представлених проектів - маленький шедевр, але він буде під силу навіть початківцю. А кольорові фотографії готових квітів надихнуть вас на створення власних!



Магія клаптиків. Якщо ви хочете зробити подарунок своїми руками або просто пошити собі на втіху, ця книга допоможе вам у цьому. У ній крок за кроком описується, як пошити понад 30 різноманітних виробів. Даються основи рукоділля, а також ідеї створення прекрасних по дизайну і легко здійсненних речей.








Норум Рия, Хільда Крог. Чудо-печворк. Симпатичні стьобані ковдри, легкі покривала і пледи, оригінальні скатертини, красиві килимки, модні сумки та інші авторські ексклюзивні вироби - кожна рукодільниця знайде в цій книзі модель на свій смак. Кожен виріб супроводжується детальними покроковими інструкціями. У виданні багато корисних порад: по вибору тканин і ниток для шиття, декоративних елементів, прикрас і фурнітури.





Техніки клаптикового шиття. У книзі ви познайомитеся з сучасними моделями, корисними порадами та детальними інструкціями з виготовлення квілтів, які будуть цікаві як початківцям, так і досвідченим умільцям.








Бригіта Штаб-Вахсмут. Печворк і квілт. У цій книзі розповідається про техніку печворку та квілту - певні види клаптикового шиття. Автор знайомить читача з історією квілта, матеріалами і інструментами, необхідними для роботи.










Цікаві факти



Квілт - стьобана тканина. Вперше одяг в стилі квілт з'явився в Китаї. Звідти він поширився на інші країни Сходу. Європейці познайомилися з таким полотном в епоху хрестових походів. Простьобані нижні сорочки полегшували лицарям носіння важких обладунків.


Печворк - вид декоративно-ужиткового мистецтва, коли за принципом мозаїки зшивають цілісний виріб зі клаптиків тканини. У процесі роботи створюється полотно з новим колірним рішенням, візерунком, іноді фактурою.





Батик, квілінг, соломка ...



Оксана Валюх, Андрій Валюх. Ажурний і об'ємний квілінг. Неймовірної краси квіти і листя, метелики і фігурки з паперових стрічок прикрасять панно, листівки, шкатулки, шпильки, вазочки! Квілінг - це насправді просто і дуже красиво! Виберіть проект, крок за кроком дотримуйтесь поясненням книги - і ви самі не помітите, як виготовите витончену ажурну модель.







Юлія Масленникова. Вироби з соломки. Це найдавніший вид народної творчості, витоки його - в стародавніх обрядах, пов'язаних з культом хліба. Оригінальні самобутні вироби декоративного або прикладного призначення, виконані в техніці плетіння, аплікації, інкрустації і навіть вишивки з цього природного матеріалу, органічно вписуються і в сучасний інтер'єр. Книга ознайомить з традиційними і новими прийомами при роботі з соломкою, допоможе самостійно виконати вподобаний виріб. Початкові знання, підкріплені творчим підходом і старанністю, стануть першою сходинкою до вершин майстерності цього захоплюючого заняття.


Маріна Сінеглазова. 1000 дрібниць зі шкіри. Багата кольорова гамма, легкість в обробці - все це виділяє шкіру з різноманітних матеріалів для творчої праці. Працювати з нею можуть дорослі і діти, професійні художники і початківці. Шкіра вдячно відгукнеться на вашу увагу до неї - з ваших рук вийдуть гарні, оригінальні вироби, які прикрасять костюм і інтер'єр, стануть приємним подарунком друзям.






Клер Сун-ок Чой. Квілінг для всіх. Квілінг - це мистецтво виготовлення композицій зі скручених у спіралі паперових стрічок. Ця книга ілюстрована схемами та малюнками. Тут ви знайдете безліч оригінальних проектів: чудові квіти, ажурні сніжинки, віночки і граціозні метелики. Зовсім трохи попрактикуватися, ви зможете використовувати свої роботи для прикраси вітальних листівок, рамок для фотографій, книг, запрошень карток і, звичайно ж, створити неповторний подарунок своїми руками.




Траудел Хартел. Тканина і фарба. Книга навчить вас створювати красиві, оригінальні речі за допомогою самих звичайних шматків матерії. Пофарбувавши їх заново і завдавши візерунок за готовим шаблоном, ви отримаєте елегантну краватку або рушник, вишукані серветки, наволочки, навіть бордюр для шпалер.









Цікаві факти



Квілінг або паперова філігрань - це мистецтво виготовлення вишуканих, майже мереживних виробів методом скручування у спіралі довгих і вузьких смужок паперу. «Квілінг» походить від англійського слова «quill», що означає «пташине перо». Достовірне його походження невідоме. За одними джерелами, паперокручення з’явилося в Китаї після винайдення паперу, а за іншими - у Давньому Єгипті. Фактично квілінг документально згаданий уперше в 1500 році. Це період, коли французькі та італійські черниці використовували тонкий непрозорий папір і гусяче пір’я, щоб прикрашати релігійні картини. Використання саме гусячого пера і породило назву «quilling».


Батик - це техніка розпису тканин за допомогою воску і фарбників. Також батиком називають вже розписану тканину. Техніка розпису цікава тим, що результат часто абсолютно не передбачений. Тому кожен виріб унікальний і неповторний у своєму роді. Мистецтво прикрашати тканини відоме з давніх часів. Перші згадки про використання фарбників для тканини можна знайти в китайських текстах, що відносяться приблизно до 2500 року до нашої ери. Найстародавніші зразки знайдені в Єгипті і датуються V століттям нашої ери.






Соня Заммюллер. Подарунки даруємо красиво. Завжди приємно отримати подарунок. Удвічі приємно, якщо він барвисто, винахідливо, зі смаком оформлений і упакований. Про те, як перетворити подарунок на справжній витвір мистецтва, розповідає автор цього видання Соня Заммюллер, докладно, крок за кроком, розкриваючи процес оформлення і упаковки подарунка за допомогою доступних кожному з нас матеріалів.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Надеемся на комментарии